még mindig hiánycikk

2020.03.31. 11:00

Maszkok készülnek a nagykanizsai tanműhelyben

Hétfőn reggel már meg is kezdték az egészségügyi védőmaszkok készítését a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. varrónői a Nagykanizsai Szakképzési Centrum által felajánlott tanműhelyekben.

Pásztor András

Bene Csaba, a kanizsai szakképzési centrum kancellárja és Balogh László polgármester a Petőfi utcai tanműhelyben figyelte, ahogy megkezdődik a szájmaszkok gyártása Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Mint emlékezhetnek rá, pénteken Anda Zoltán főigazgató és Bene Csaba kancellár a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Petőfi úton található két tanműhelyét, annak varrókapacitását ingyen a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. rendelkezésére bocsátotta, ezzel is segítve az egészségügyi szájmaszkok iránt megnövekedett igények mielőbbi kielégítését.

– Két teremben kezdődött el a munka hétfő reggel, amit megelőzött az átadott húsz gép technikai átvizsgálása. Műszerészeink rendben találtak mindent, így mostantól szájmaszkok készítése zajlik a centrum varrógépein – mondta el Bene Csaba, a szakképzési centrum kancellárja.

Bene Csaba, a kanizsai szakképzési centrum kancellárja és Balogh László polgármester a Petőfi utcai tanműhelyben figyelte, ahogy megkezdődik a szájmaszkok gyártása Fotó: Szakony Attila

– Ez is egy a sok nagyszerű együttműködésből, melyet a rendkívüli helyzet teremtett meg. A szakképző intézmény és annak vezetői megtalálták a módját, miképp segítsék a várost, aminek eredményeként már most 14 varrógépen folyik a munka. Várhatóan több ezer további maszk elkészítésére lesz így lehetőség a Kanizsa Rehab Kft. jelenleg is működő kapacitásain felül – hangsúlyozta Balogh László polgármester.

Úgy tudjuk, még keresnek varrónőket a műhelyekbe, hiszen összességében húsz varrógép áll rendelkezésre, jelenleg azonban 14 gépen kezdték el a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában