Koronavírus Zalában

2020.03.12. 21:50

Koronavírussal fertőződött meg egy Lendván élő férfi

Megerősített információk szerint koronavírussal fertőződött meg egy Lendván élő személy. A városban ezért a Szlovéniában már alkalmazottakhoz képest is szigorúbb szabályozást vezettek be.

Gyuricza Ferenc

Debrecen, 2020. február 25. Olaszországból hazatért utasok testhõmérsékletét mérik a milánói járat érkezése után a debreceni repülõtéren 2020. február 25-én. A nemzetközi repülõtereken az új típusú koronavírus olaszországi terjedése miatt ellenõrzik az utasok testhõmérsékletét. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A koronavírusos eset híre csütörtök reggel jelent meg a közösségi médiában, majd több szlovén sajtóorgánum is beszámolt róla. A nap során Magyar János polgármester megerősítette: pozitívnak bizonyult egy helyi lakos tesztje. Információink szerint egy kétgyermekes fiatal férfiről van szó, akit karanténba helyeztek, munkahelyét lezárták, annak az óvodai csoportnak és általános iskolai osztálynak tagjait, ahova a gyermekei jártak, hazaküldték. A város óvodája, általános iskolái és zeneiskolája Magyar János rendelete alapján mától nem fogad gyerekeket, hétfőtől pedig valamennyi oktatási intézmény bezár Szlovéniában, ahol egy csütörtök délutáni adat szerint 89 fő a koronavírussal fertőzöttek száma.

További, koronavírussal kapcsolatos megyei vonatkozású cikkeink ITT érhetők el.

Kiemelt képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában