Koronavírus Zalában

2020.03.10. 07:00

Teljes látogatási tilalom van érvényben Zalában

A fokozott védelemre szoruló csoportba tartozó személyek életének és egészségének védelme, koronavírussal való megfertőződésük és megbetegedésük megelőzése érdekében az országos tiszti főorvos március 8-tól látogatási tilalmat rendelt el hazánk összes fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szolgáltatást nyújtó szociális intézményében.

ZH

A látogatási tilalom természetesen a megyei kórházban is érvénybe lépett

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A Kanizsai Dorottya Kórház főigazgató-főorvosának, dr. Brünner Szilveszternek lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az intézkedésre azért került sor, mert az Egészségügyi Világszervezet az új koronavírus okozta járványt nemzetközi horderejű közegészségügyi, járványügyi szükséghelyzetté nyilvánította. Az eddigi adatok alapján a koronavírus a zártabb közösségekben, intézményekben képes nagyon gyorsan elterjedni és nagyszámú, súlyos, adott esetben végzetes kimenetelű megbetegedést okozni. Ezért a lakosságot valamennyi érintett intézmény kapcsán a látogatási tilalom betartására kérik, s arra, hogy elsődlegesen telefonon tartsák a kapcsolatot kórházban vagy bentlakásos szociális intézményben tartózkodó szeretteikkel. Az ápoltaknak hozott személyes tárgyakat pedig adják át az ápolószemélyzetnek. A tilalom visszavonásig tart.

A látogatási tilalom természetesen a megyei kórházban is érvénybe lépett
Fotó: Pezzetta Umberto

Hétfőn közleményt adott ki Balaicz Zoltán, a megyeszékhely polgármestere is, aki tudatta: a közösség biztonsága és egészsége érdekében az operatív törzs szakmai iránymutatását figyelembe véve úgy döntöttek: Zalaegerszegen is elmarad a március 15-i városi ünnepség. A polgármester ugyanakkor felhívta a figyelmet: a városban továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg, és az a legfontosabb, hogy ez így is maradjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában