Dél-Zalai Kék Virág Túracsapat

2020.03.19. 12:00

Kényszerpihenőre vonulnak a túrázók

Habár jól indult az év a Dél-Zalai Kék Virág Túracsapat tagjai számára, most egy időre ők is kényszerpihenőre vonulnak a koronavírus miatt.

Horváth-Balogh Attila

A „Keresztül a várdombon” túra már hagyományosnak számít

Fotó: ZH Archívum

Mint azt Lőrincz Sándortól, a túracsapat vezetőjétől megtudtuk, február 8-án a már hagyományosnak számító, „Keresztül a várdombon” túrán 38 fő vett részt. A túrázók rövid látogatást tettek Obornakon, a Nyitnikék Erdei Iskolában, ahol egy rövid vetítés keretében felidézték a Zalaerdő Zrt. és a Kék Virág Túracsapat eddigi történetét. A visszaemlékezés apropóját az adta, hogy ez volt a 11. alkalom, melyet a Zalaerdő Zrt. hirdetett meg a túrázók számára. Február 22-én a Nagykanizsai Olajipari Természetbarát Egyesület által szervezett „Talpfa-talpaló túrán” vettek részt a dél-zalai kék virágok, ez az erdei kisvasút Pusztamagyaród és Bánokszentgyörgy közötti szakaszán zajlott. Némi szomorúsággal konstatálták, hogy egyetlen kisvonat sem „zavarta” meg a túrát. A nőnapot március 7-én és 8-án két túrával is ünnepelték. A szalonnasütéssel egybekötött medvehagyma-túra során a résztvevők a Magyarszentmiklós – Fűzvölgy – Homokkomárom – Felső-Csinga – Kurtahegy – Aligvári-hegy – Lukács-dűlő – Szent Orbán kilátó – Szent Kristóf pihenőhely – Magyarszerdahely, Régi Csárda útvonalon haladtak végig – a térség gazdag medvehagyma-lelőhelyekben. Másnap pedig a tőzikenéző túrára került sor az Alsórajk és Pölöskefő között található tőzikés kiserdő felkeresésével. Az utolsó túrájuk a múlt hét végén lebonyolított Egry József túra volt – hogy mikor vághatnak neki újra a szép dél-zalai tájnak, azt ma még senki sem tudja.

A „Keresztül a várdombon” túra már hagyományosnak számít
Fotó: ZH Archívum

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában