Verseny

2020.03.05. 08:00

A Szép magyar beszéd megyei fordulója Nagykanizsán

Szerdán rendezték meg a Szép magyar beszéd verseny megyei fordulóját. A megmérettetésnek idén a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Szakképző Iskolája adott otthont.

Szabó Zsófia

A fiatalok, köztük Csizmadia Dóra, Koncz Péter, Becze Barbara, Kotnyek Gabriella szabadon választott szöveggel is készültek a versenyre

Fotó: Szakony Attila

Harmincegy gimnazista, valamint szakképző iskolás fiatal vett részt az idei versenyen. A 9–12. évfolyamos diákok zalaegerszegi és kanizsai középiskolákból érkeztek. Richterné László Erzsébet, a házigazda-szervező Thúry György Szakképző Iskola igazgatója elmondta: a magyar beszéd ápolása mindannyiuk számára feladat. Mindehhez a verseny révén is hozzájárulnak.

A fiatalok, köztük Csizmadia Dóra, Koncz Péter, Becze Barbara, Kotnyek Gabriella szabadon választott szöveggel is készültek a versenyre
Fotó: Szakony Attila

– A verseny legfontosabb célja, hogy a középiskolás korosztályban is ápolják, valamint továbbvigyék a fiatalok a szép magyar beszédet. Örömmel látjuk, hogy anyanyelvünk szeretete sok diákot megmozgat, időt, energiát, fáradságot nem kímélve vállalják a megmérettetést – fogalmazott Rich­terné László Erzsébet igazgató.

A diákok először írásbeli fordulóban mutatták meg tudásukat. Ennek során egy idézetben a hangsúlyokat és a szüneteket kellett megjelölni. Ezt követte a szóbeli megmérettetés. A diákok szakmai zsűri előtt olvastak fel különböző szabadon választott és kötelező szövegrészleteket. A gimnazista versenyzőket Szegváriné Balogh Valéria, dr. Süléné Nagy Edit zalaegerszegi, valamint Tulman Géza nagykanizsai pedagógus értékelte, míg a szakképző iskolások teljesítményét Baloghné Harkány Judit, Földi Gábor és Varga Zsuzsanna kanizsai tanár figyelte. A versenyen legjobb eredményt elérő fiatal a verseny győri országos döntőjébe jut tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában