Búcsúztatták a telet a felvonulók

2020.02.28. 11:00

Vidám farsangi programokat szerveztek húshagyókeddre Lentiben és Tornyiszentmiklóson

Húshagyókedden az elmúlt évi farsangi programhoz hasonlóan egy, a humán szolgáltatások fejlesztését célzó program keretében szerveztek Lentiben maszkázást.

Korosa Titanilla

Puding és Palacsinta, a két ennivaló bohóc szórakoztatta résztvevőket Fotók: KT

A szervezők jelmezversenyt hirdettek, melyre óvodásokat, általános iskolás diákokat, valamint csoportos és családi jelmezeseket vártak. A jelmezeket pedagógusokból álló zsűri értékelte, korcsoportonként az első három helyezettet oklevéllel, ajándékokkal díjazták.

Puding és Palacsinta, a két ennivaló bohóc szórakoztatta résztvevőket Fotók: KT

Az eredményhirdetést követően interaktív zenés gyerekműsorra invitálták a gyerekeket, itt Puding és Palacsinta, a két ennivaló bohóc szórakoztatta résztvevőket.

Pápa, püspök, boszorkány is felbukkant Tornyiszentmiklóson

Szintén kedden a Tornyiszentmiklós Településért Egyesület rendezte meg a farsangi felvonulását. A résztvevők közkívánatra harmonikaszó kíséretében a Kossuth Lajos utcát járták végig. Este pedig az előző napon elkészített kiszebábokat dobták a máglyára, ezzel szimbolizálva a tél elűzését. Idén is ötletes jelmezekben jelentek meg a felvonulók: pápa, püspök, boszorkány, indián is volt köztük, és felbukkant Batman, illetve a mosolygós Smile család is. A kiszebáb elégetése után a szervezők a művelődési házban teával, forralt borral vendégelték meg a felvonulókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában