élmények

2020.02.04. 07:00

Szlovén szakmai vásáron járt a TELE-KA-LAND

A TELE-KA-LAND projekt meseparkjai az idén is képviselték a mesés szlovén–magyar határ menti régiót a 31. nemzetközi zöld- és aktív turisztikai, kemping- és karavánkiállításon Szlovéniában, Ljubljanában.

Benedek Bálint

A TELE-KA-LAND csapata, balról: Matejka Pajalic, Varga Edina, Elizabeta Horvat és Gyarmati-Litter Tímea Fotó: ZH

A turisztikai seregszemlén elsősorban az Alpok–Adria régió aktív turisztikai szolgáltatói mutatkoztak be, de az úgynevezett „soft” (kerékpár, horgászat, bakancsos túra, vitorlázás) és a hard turisztikai termékek (hegymászás, siklóernyőzés, vadvízi evezés, hőlégballon) iránt érdeklődők is megtalálták a számításukat.

A négynapos turisztikai kiállítás idei újdonsága a 2020-as Jakob-díj volt, melyet ezúttal olyan kastélyoknak hirdettek, melyek innovatív turisztikai tartalommal és programokkal töltötték meg ódon falaikat. Idén ezt az elismerést a Posavje kastélynak ítélték oda.

A TELE-KA-LAND csapata, balról: Matejka Pajalic, Varga Edina, Elizabeta
Horvat és Gyarmati-Litter Tímea Fotó: ZH

– A Nagyrécsén, Magyarszerdahelyen, Dobronakon és Moravske Toplicén felépített meseparkokat bemutató 15 ezer darab szlovén, magyar és angol nyelvű kiadványunkat nagy érdeklődéssel fogadták a vásárban – mondta Gyarmati-Litter Tímea, a projekt TDM szervezetének munkatársa. – Főleg a kisgyerekes családok és a nagyszülők örültek a mesetérképünknek, mely segít a parkok megtalálásában, s talán egyből útnak is indultak volna, amikor értesültek arról, hogy a meseútlevélbe a parkok helyszínén összegyűjtött pecsétekért ajándék jár. Egy ilyen nemzetközi szakmai fórum az érdeklődők megszólítása mellett kiváló alkalom a szakmai kapcsolatok kiépítésére. A vásáron való részvétellel a fő célunk, hogy minél szélesebb réteget érjünk el, s csábítsunk mesés és természetközeli kalandokra. Erre kiváló alkalom lesz, hogy az idén ismét megrendezhetjük a négy meseparkunkban a tavaly nagy sikerrel debütált kétnapos mesefesztiválunkat.

A szlovén–magyar együttműködési program támogatta TELE-KA-LAND projekt munkatársai a ljubljanai szakmai seregszemle után az idei Utazás kiállításon február 27. és március 1. között a magyar közönségnek is bemutatják a szlovén–magyar határ menti térség idegenforgalmi attrakcióit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában