Szeretik a meggyet

2020.02.10. 12:00

Somogyi dalokat tanultak a népdalműhelyben Zalaegerszegen

Szombaton somogyi népdalokkal folytatódott a munka a Válicka Népdal Műhely botfai közösségi házban tartott februári foglalkozásán.

Fincza Zsuzsa

A kép jobb oldalán Ferincz Adrienn és Nagy Katalin

Fotó: Fincza Zsuzsa

A résztvevők Ferincz Adrienn és Nagy Katalin szervezésében megismerkedtek a dél-dunántúli népzene jellegzetességeivel, a gyakran használt különleges hangszerekkel, köztük a hosszúfuruglával, a dudával, s mindeközben megtanultak öt ikonikus somogyi népdalt, amelyek közül néhány – „Csóri kanász mit főztél?”, „Szereti a tik a meggyet” – kicsit más dallammal és szöveggel Zalában is ismert. A tanulás amúgy nem fejeződik be szombatonként, folytatódik a virtuális világban: a népdalműhely tagjaiból alkotott zárt Facebook-csoport oldalán ugyanis megtalálhatók az elhangzott információk, a megismert dalok. Egyébként a továbbiakban is bárki, kötöttségek nélkül csatlakozhat az egyre népesebb csapathoz. A munkát március 14-én délután Ördöngösfüzesi (Észak-mezőségi) népdalok tanulásával folytatják.

A kép jobb oldalán Ferincz Adrienn és Nagy Katalin
Fotó: Fincza Zsuzsa

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában