Méghozzá disznóvágással

2020.02.17. 08:00

Ösztönzik a közösségi kapcsolat erősödését Zalatárnokon

A falusi hagyományok felelevenítése és megőrzőse céljából, valamint a helyi társadalom összekovácsolásának szándékával egyre több helyen szerveznek közösségi disznóvágást a megyében. Az elmúlt hét végén néhány további helyszín mellett Zalatárnokon zajlottak ilyen jellegű rendezvények.

Gyuricza Ferenc

Munkában a zalatárnokiak. A kép jobb szélén Soós Zsolt polgármester, mellette Papp Róbert hentes. Szemben Jakab László, Jakabné Németh Zsuzsanna és Jakab Vanessza, kicsit távolabbról Nico Abadzhiev figyeli őket

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A mintegy hatszáz lakosú községben először szervezték meg a programot, s mint azt Soós Zsolt polgármester kiemelte: a helyi sportegylet mellett nagy örömükre magánszemélyek is segítették anyagilag annak megvalósulását. A program reggel nyolc órakor az áldomással kezdődött, s köszönhetően a sok szorgos kéznek, villámgyorsan haladtak a munkálatokkal. A helyben nevelt disznót a falusi gazdálkodásnak megfelelően dolgozták fel, készült bőrke (vagy ahogy errefelé mondják: bürke), hurka, kolbász, s persze számos húsétel is.

Munkában a zalatárnokiak. A kép jobb szélén Soós Zsolt polgármester, mellette Papp Róbert hentes. Szemben Jakab László, Jakabné Németh Zsuzsanna és Jakab Vanessza, kicsit távolabbról Nico Abadzhiev figyeli őket Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Zalatárnok legfontosabb érdeke az lenne, hogy minél több fiatal maradjon a településen, és más családok számára is vonzóvá tegyünk kis falunkat – mondta a polgármester. – Ennek egyik eszköze lehet az olyan rendezvények szervezése, mint a mai, ami a közösségi összetartozást ösztönzi, ezért is igyekeztünk minden érdeklődőt a falusi disznóvágások elmaradhatatlan ételeivel, toros káposztával, illetve hurkával és kolbásszal megvendégelni.

A disznóvágást kulturális műsor, majd vacsora követte, utóbbi a korábbi évek hagyományainak megfelelően az Oroklán Lovas Egyesület szervezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában