Farsangi fánkvásár

2020.02.26. 07:00

Őszirózsa Nyugdíjasklub: A farsangi finomság 9 kiló lisztből készült

„Maskarások, bolondok, rázzátok a kolompot, takarodjon el a tél, örvendezzen, aki él!”

Arany Gábor

A botfai asszonyok reggel óta sütötték a fánkot Fotó: Pezzetta

Ezt a vidám versikét szavalva, hangos kolompszóval vonultak be a botfai Őszirózsa Nyugdíjasklub tagjai kedden a közösségi ház nagytermébe, ahol már terített asztal várta a félszáz vendéget. A húshagyókeddi fánkfesztivált két évtizednél régebben indította útjára a klub Botfán, ahogy ezt a 39 tagot számláló civil szervezet vezetője, Németh Szilveszterné érdeklődésünkre elárulta. A maskarás mulatsággal kezdődött vidám délután menüje is a tagok ügyességét dicsérte, mert klubnapi foglalkozáson készült az a savanyított káposzta, ami a babos-húsos-paradicsomos étel alapját képezte. A fánkhoz pedig kilenc kiló lisztet használtak fel az asszonyok, akik már reggel bevetették magukat a konyhába.

A botfai asszonyok reggel óta sütötték a fánkot Fotó: Pezzetta

A rendezvény kapcsán a nyugdíjasklub közösséget mozgósító erejét emelte ki Gecse Péter alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője, aki Balaicz Zoltán polgármester és a humánigazgatási osztályt vezető Velkey Péter társaságában vett részt a programon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában