Érdekes programokkal

2020.02.21. 07:00

Nyílt napot szerveztek a zalaegerszegi iparkamarában

Mozgalmas élet zajlott csütörtökön a Petőfi utca 24. szám alatt, a Kamarák Házában. A házszám is fontos, mert a nap programja részben magáról e régi egerszegi épületről szólt, továbbá az épület mai gazdájáról, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamaráról.

Hajdu Péter

A köztestület első alkalommal szervezett érdekes programokkal színesített nyílt napot.

Tódor Tamás (jobbról) mesélt az épületről
Fotó: Pezzetta Umberto

– Szeretnénk megszólítani ezzel a programmal a vállalkozókat és minden érdeklődőt, a diákokat is mint leendő vállalkozókat. A célunk, hogy lehetőleg a legszélesebb körben tudják meg az emberek, mi is a kamara. Ma személyesen is megismerheti mindenki a munkatársainkat, a munkájukat, a kamara szolgáltatásait és székházának a történetét – mondta Vörös Anikó, a

ZMKIK titkára.

A kamarai épület, a régi OTI, majd SZTK-székház történetét Tódor Tamás, a Tourinform iroda munkatársa, idegenvezető ismertette, aki alapos helytörténeti kutatást végzett a témáról. Az érdeklődők a prezentációból megtudhatták, hogy az épület 1928-ban épült az Országos Társadalombiztosítási Intézet (OTI) 250 ezer pengő (ma mintegy 200 millió forint) értékű állami beruházásában, és 1929-ben kezdték meg az épületben a rendeléseket, a járóbeteg-ellátást. Ezt követően a vendégek az idegenvezetővel bejárták a kamara helyiségeit. A programokat nyereményjáték, virtuális szakmabemutatók és számmisztikai előadás színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában