évtizedes hiányt pótolnak

2020.02.18. 07:00

Nyárra elkészül a pórszombati szennyvízhálózat

Több évtizedes hiányt pótolnak a településen a szennyvízhálózat kiépítésével. Az infrastruktúra-fejlesztés és a helyreállítási munkák idén nyáron be is fejeződnek.

Korosa Titanilla

Pórszombaton jelenleg is zajlik a beruházás Fotó: Korosa

A szennyvízelvezetési és -kezelési projekt 18 települést érint a Nyugat- és Dél-Dunántúlon Lenti, Körmend, Zalalövő és Jánosháza térségében. A fejlesztés több elemből áll: Lentiben bővítették, korszerűsítették a szennyvíztelepet és a hálózatot, ezáltal felszámolhatóvá vált a rédicsi telep, és majd a modernizált lenti központ fogadja Rédics, Resznek, Belsősárd és Külsősárd szenny­vízét. Lentiben januárban indult a szennyvíztelep próbaüzeme. A beruházás részeként Pórszombaton és Szilvágyon kiépítik a szennyvízhálózatot, innen szintén a lenti telep fogadja majd a szennyvizet.

Pórszombaton jelenleg is zajlik a beruházás Fotó: Korosa Titanilla

Utóbbi munkálatokról tartottak tájékoztatót a napokban a kivitelező Szabadics Zrt. és az üzemeltető Zalavíz Zrt. munkatársai, míg a beruházás jelentőségéről Tánczos László polgármester szólt.

Boda Csaba, a Szabadics Zrt. mélyépítési üzletág-igazgatója elmondta: Szilvágyon 107, Pórszombaton 140 házi bekötést végeztek, valamint több kilométer hosszban fektettek le gravitációs gyűjtő- és nyomóvezetéket, illetve több átemelő beépítése is megtörtént.

Sziládi Péter, a rendszert üzemeltető Zalavíz Zrt. projektmérnöke arról beszélt, hogy a szennyvízhálózat műszaki átadása után tudják a lakók az arra szolgáló nyomtatványon a rákötési bejelentéseket megtenni a szolgáltató felé, erre három hónap türelmi idő áll rendelkezésre. A szolgáltatás díját az üzemeltető határozza majd meg. Ez 2–3 hónapig is eltarthat, ezért utólagos elszámolást alkalmaznak majd. A szennyvízdíj számlája az ivóvízdíj csekkjével együtt érkezik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában