testületi ülés

2020.02.28. 08:00

Építési ügyeket is tárgyaltak Keszthely

Építési ügyekről és környezetvédelemről is tárgyaltak a városvezetők tegnap, a februári soros képviselő-testületi ülésen.

Keszey Ágnes

Kezdésként Nagy Bálint polgármester kérte a jelenlevőket: néma felállással tisztelegjenek a február 13-án elhunyt háziorvos, dr. Ambrus Géza előtt.

Napirend előtt dr. Gábor Hajnalka jegyző tájékoztatást adott, hogy március elsejétől az eddigi jegyzői építési igazgatási feladok átkerülnek a kormányhivatalhoz. Az építési ügyekkel kapcsolatos ügyfélfogadás a Földhivatalban lesz, az ezen a területen dolgozó szakembereket átvette a Kormányhivatal.

A testület döntött, hogy a város csatlakozik a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit kft. pályázati támogatással megvalósuló programjához, egy éghajlatváltozással kapcsolatos mintaprojekt megvalósítására. A tízéves projekt ideje alatt Keszthelyre várhatóan 500 millió forint támogatás érkezhet.

Módosította a képviselő-testület a Libás térségre, valamint a Lovassy és a Festetics utcákra és környékükre érvényes helyi építési szabályozást. A napirendi pontok között szerepeltek még önkormányzati intézménnyel, cégekkel kapcsolatos ügyek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában