„Ezek ugyanazok!” - kiállítással indul Nagykanizsán

2020.01.24. 15:00

Rendezvénysorozat a kommunizmus áldozatainak emlékére

Rendezvénysorozatot szervez a kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódóan a Nagykanizsai Polgári Egyesület. A megemlékezés első eseményére hétfőn kerül sor.

Szabó Zsófia

Papp János a hétfőn nyíló tárlatról is beszélt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

„Ezek ugyanazok!” címmel nyílik kiállítás a Halis István Városi Könyvtárban hétfőn, 17 órakor. Az 1918–1920 tragédiáihoz vezető folyamatokról szóló tárlatról Papp János, a kiállítás kurátora, a rendezvénysorozatban a várossal együttműködő Nagykanizsai Polgári Egyesület elnökhelyettese beszélt a tegnapi sajtótájékoztatóján.

Papp János a hétfőn nyíló tárlatról is beszélt
Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

– A kiállítás létrejöttében sokat köszönhetünk néhai Szalay Annamáriának, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács korábbi elnökének, aki városunkban elő-adást tartott a tudatos médiafogyasztásról, egyúttal arról, hogyan ismerjük fel a félrevezetést, a manipulációt. Éppen száz éve egy másik zalai, egy huszonéves egerszegi plébános, Pehm József – akit 1942-től Mindszentyként ismerünk – a Vigyázzatok az újsággal! című füzetében ugyanerről a veszélyről írt – mondta Papp János.

A Nagykanizsai Polgári Egyesület elnökhelyettese kiemelte: a hétfői tárlaton tizenkét tablót tekinthetnek meg az érdeklődők. A kiállítást Balogh László polgármester nyitja meg. Az eseményen indítják el a középiskolások számára szervezett internetes vetélkedőt is. Az egyesület február 20-án 17 órától tartja a programsorozat zárórendezvényét. A kommunizmus áldozatainak emléknapján Szakács Árpád Lovas István-sajtódíjas kitüntetett, Cseresnyés Péter államtitkár és Balogh László

városvezető is részt vesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában