Előadások, versenyek és kiváló borok

2020.01.06. 11:00

Megtartotta évnyitó közgyűlését a Miklósfai Kertbarát Kör

Mozgalmas lesz az idei éve is a dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Körnek.

Szabó Zsófia

Németh József elnök (középen) a tervekről beszélt Fotó: Gergely

Az immár 18 éve fennálló hetvenfős klub nem csak a miklósfai településrész és a város életének képezi fontos részét. Dél-Zalában is meghatározó szerepet tölt be a kör, tekintve, hogy nemcsak helyi kertbarátok, hanem a megye más pontjain, köztük Homokkomáromban tevékenykedő szőlősgazdák is tagjai. Emellett olyan rangos eseményeket, köztük szakmai versenyeket szerveznek, amelyek ismertek a régióban és országosan is.

Németh József elnök (középen) a tervekről beszélt Fotó: Gergely

A miklósfai kertbarátok tavaly (is) bővelkedtek munkában. Az évnyitó pénteki közgyűlésen Németh József elnök elmondta: 12 szakmai programot szerveztek. Az ismeretterjesztő előadások mellett a hagyományos bor- és pálinkaversenyeket egyaránt megtartották. Közösségi disznóvágás is volt tavaly, szakmai kiránduláson is részt vettek Soltvadkerten, Hajóson és Borátán. S rendbe hozták a két szentgyörgyvári hegykaput is.

– Ami pedig a munkánk „gyakorlati” részét illeti, csodálatos év volt a tavalyi borászati szempontból. Minőségét és mennyiségét tekintve egya­ránt kiválóak lettek a borok – jelezte Németh József. – Ebben reménykedünk idén is.

Amíg a munka el nem kezdődik a földeken, addig elméleti-szakmai ismereteiket bővítik. Legközelebb, január 18-án, répafőző versenyre készül a kör, 24-én pedig dr. Kocsis László tanszékvezető tart előadást Miklósfán. S disznóvágás, borverseny, családi nap, kirándulás is vár a miklósfai kertbarátokra idén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában