Ülés

2020.01.31. 07:00

Már hajón is lehet házasodni – Ezekről tárgyalt a képviselő-testület Keszthelyen

Új házasságkötési helyszínről és a nyári szezonra való felkészülésről is tárgyalt a képviselő-testület csütörtökön.

Keszey Ágnes

Forrás: Pixabay

A soros ülésen közel húsz napirendi pontot tárgyaltak a képviselők. Többek közt a tavalyi döntésekkel összhangban módosították a helyi építési szabályzatról szóló rendeletet, s a törvényi változásoknak megfelelően felülvizsgáltak több helyi szabályzatot.

Külön napirendi pont keretében módosították az anyakönyvi szolgáltatások helyi szabályairól szóló rendeletet. Újdonság, hogy – az igények alapján – parton kikötött hajón is lesz lehetőség kimondani a boldogító igent, de nyílt vízen továbbra sem tartanak esküvőt. A keszthelyi fiatalok életkörülményeinek javítására, a korosztály érdekérvényesítésére létrejön egy Ifjúsági Tanács, az ötletgazda polgármester, Nagy Bálint elnökletével.

A képviselők elfogadták a turisztikai szezonra való felkészülés intézkedési tervét is. Ebben az elsőrendű feladatok között szerepel a késő tavaszi és kora őszi időszakok vendégforgalmának növelése, a kerékpáros és sportszezon, valamint a gasztronómiai események erősítése. Cél a Festetics-örökség program, valamint az országos vonzerővel bíró kulturális rendezvények további erősítése is.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában