Elismerés

2020.01.25. 08:00

Kiválóan teljesítettek a kanizsai civilek

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének döntése értelmében a Nagykanizsai Nonprofit Központ tehetségpontja ismét térségi hatókörű, akkreditált kiváló tehetségpont címmel gazdagodott.

Benedek Bálint

A nyerő civil csapat tagjai: Lengyák István, Szollár-Nikolics Zsanna, Laskiné Spingár Éva, Budavölgyi Kálmán

Fotó: ZH

A tehetségpontnál különösen figyelnek arra, hogy a város és a térség főként hátrányos helyzetű tehetségígéreteit, tehetségeit gondozzák. Ezenkívül a gyermekek és a pályakezdő fiatalok sorsát követik, s ez a munka minden tiszteletet kivívó karitatív szemlélettel párosul. A szervezet tagjai egy aktív hálózatot irányítanak és működtetnek, melynek elsődleges szempontja az átlagfelettiség felfedezése és sokoldalú nevelése, oktatása, s a lehető legtöbb gyermek esélyhez juttatása. Az elmúlt években folyamatosan gazdagodó programjaikkal a kisiskolás kortól egészen a felnőtté válásig színes tevékenységet kínálnak főként a művészetek területén.

A nyerő civil csapat tagjai: Lengyák István, Szollár-Nikolics Zsanna, Laskiné Spingár Éva, Budavölgyi Kálmán Fotó: ZH

A tehetségpont vezetője, Budavölgyi Kálmán elmondta: örülnek, hogy megkapták a térségi kiváló minősítést, és büszkék arra, hogy a szakembereik közül a vezetővel együtt Lengyák István, Laskiné Spingár Éva és Szollár-Nikolics Zsanna a korábbi években ugyancsak elnyerték a Bonis Bona vagyis A nemzet tehetségeiért díjat az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Azzal meg különösen elégedettek, hogy most is úgy tudták teljesíteni a nehéz akkreditációs feltételeket, hogy ők a térség egyedüli olyan szervezete, mely nem áll kapcsolatban oktatási-kulturális anyaintézménnyel, hanem több civil szervezet működteti a központot. A tehetségpont-akkreditáció eredményét szimbolizáló tábla és oklevélátadó ünnepségét március 28-án tartják a budapesti Várkert Bazárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában