Vallás

2020.01.18. 07:30

Hétfőn kezdődik az ökumenikus imahét Nagykanizsán

A városban is hétfőn kezdődik az ökumenikus imahét. Az idei programot a máltai keresztyének állították össze.

Horváth-Balogh Attila

Hella Ferenc Fotó: archív/HBA

– Havonta egyszer találkozunk mi, nagykanizsai papok, lelkipásztorok, hogy megbeszéljük aktuális dolgainkat – mondta Hella Ferenc református lelkipásztor. – Legutóbb megvitattuk az idei imahét programját is. Az idei mottók: „Nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk” és „Igen emberségesen bántak velünk”. Málta keresztényei minden év február 10-én együtt ünneplik a hajótörött Pál apostol szigetre érkezését – az idei imahéten pedig a világ Krisztus-követői a máltai keresztényekkel együtt olvassák ennek a hajótörésnek a történetét.

Hella Ferenc Fotó: archív/HBA

Hella Ferenc jelezte: a hétfőn kezdődő imahét a hagyományoktól eltérően nem vasárnap, hanem szombaton zárul, és a református gyülekezet kétszer ad helyszínt az imahétalkalmaknak, ennek oka a piarista kápolna orgonájának felújítása. Az igehirdetések mindennap 18 órakor kezdődnek: hétfőn a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony-templomban Hella Ferenc, kedden a református templomban Nikli Zsolt esperes-plébános, szerdán az Alsótemplomban Makoviczky Gyula evangélikus lelkész, csütörtökön a református templomban Böszörményi Géza piarista atya, pénteken a Felsőtemplomban Bertók Dániel református segédlelkész, szombaton pedig az evangélikus gyülekezeti teremben Csorba Tamás katolikus plébános hirdet igét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában