energetikai korszerűsítés

2020.01.25. 07:00

Felújítják a zalaegerszegi Liszt-iskolát

Megkezdődött a Liszt Ferenc Tag­iskola átfogó energetikai korszerűsítése, a tanév végéig tartó munkálatokról pénteken sajtóbejáráson számoltak be.

Arany Gábor

Képünkön Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő, Winklerné Fehér Lívia intézményvezető, Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Molnár Katalin, a Tankerületi Központ gazdasági igazgatóhelyettese a pénteki sajtóbejáráson

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy az oktatási intézmények 2013 óta nem a város fenntartásában működnek, mégis fontosnak tartja az önkormányzat azok állapotát. Ennek szellemében kezdődött el 2014 őszén az a program, amelynek célja a városban működő oktatási, nevelési intézmények felújítása.

Képünkön Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő, Winklerné Fehér Lívia intézményvezető, Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Molnár Katalin, a Tankerületi Központ gazdasági igazgatóhelyettese a pénteki sajtóbejáráson Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A Liszt-iskola a 335 millió forint értékű beruházással építészetileg megújul, korszerűsítik a fűtési és az elektromos rendszert. Egyebek mellett hőszigetelés, nyílászárók cseréje, akadálymentesítés, hőszivattyú beépítése, nap­elemek telepítése valósul meg. A polgármester arról is szólt, hogy e sorba tartozik a Dózsa-iskola felújítása, a 318 millió forint értékű munka már elkezdődött, és hamarosan a Petőfi-iskola korszerűsítése is megkezdődhet, erre pedig 341 millió forintot lehet fordítani.

Hőszigetelnek, ablakokat is cserélnek
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Vigh László országgyűlési képviselő a sajtóbejáráson bejelentette, hogy az Orbán Viktor miniszterelnökkel e héten folytatott megbeszélések eredményeként újabb – több 10 milliárd forint értékű – fejlesztések kezdődhetnek a megyeszékhelyen s a térségben.

Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő emlékeztetett rá, a város mindenkor gondos gazdája volt az intézményeinek, s ezt alátámasztandó felsorolta, hogy 2007 óta milyen kisebb korszerűsítések zajlottak a Liszt Ferenc tagintézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában