A rendezvényeknek

2020.01.30. 09:10

Fedett közösségi tér az udvarban Hahóton

A településen az elképzelések szerint egy komplex, színvonalas rendezvényteret alakítanak ki a kultúrház belső udvarában.

Szabó Zsófia

Szabó Zsolt polgármester ismertette az idei terveket

Fotó: Szabó

Mint arról korábban beszámoltunk: a faluban modernizálták a kis kápolna előtti teret, illetve új mezőgazdasági járműre és munkaeszközökre is szert tettek, sőt a Kisfaludy utca csapadékvíz-elvezetésének problémáját is

orvosolták.

Szabó Zsolt polgármester ismertette az idei terveket
Fotó: Szabó

Idén tovább folytatódik a munka. Szabó Zsolt polgármester elmondta: a tervek szerint újabb beruházások lesznek.

– A költségvetés tervezésének időszakát éljük jelenleg, illetve az esztendőre vonatkozó munkaterveket konkretizáljuk – jelezte Szabó Zsolt. – Pályázati támogatásokban bízunk, melyek meghatározzák majd a tényleges beruházásokat. A Start munkaprogramot folytatjuk, a helyi sajátosságokra építve. Kilenc munkatárs foglalkoztatását tervezzük, akik nagy segítséget nyújtanak majd a művelődési ház belső udvarának korszerűsítésénél, köztük a lépcsők, járdák, a betonplacc rendbetételénél – fogalmazott Hahót polgármestere, hozzátéve: a Start munkaprogramot másik fejlesztéssel, egy Leader projekt­tel kapcsolnák össze, amelynek révén fedett közösségi tér adna otthont a kemenceudvarnak. Mindezt pedig nemcsak a falu rendezvényein, hanem családi eseményeken is használhatnák a helybéliek. Kültéri színpadot is kialakítanának a kultúrház udvarán, fedett bejáróval összekötve az épülettel.

– A közös önkormányzati hivatalt bővítenénk, és a Deák utcát is lépésenként felújítanánk szintén a Magyar falu program jóvoltából – folytatta a polgármester. – Több irodahelyiséget, kiszolgálóteret és egy többfunkciós konferenciatermet hoznánk létre, míg a Deák utca egy szakasza új aszfaltburkolatot kapna. Fontos lenne a pályázati támogatás, mivel több tízmilliós beruházásról beszélünk a közigazgatási feladatok, a lakossági igények kiszolgálása érdekében.

Szabó Zsolt polgármester kiemelte azt is: a különböző beruházások mellett a közösségépítő programokra is nagy hangsúlyt fektetnek. A hagyományos, nagy rendezvényeket – a farsangi báltól a borversenyen át egészen az off-road fesztiválig – idén is megtartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában