Farkas Máté megvédte elsőségét

2020.01.28. 07:00

Címvédés a zalalövői történelemversenyen

Megvédte tavalyi elsőségét a Salla Művelődési Központ és Könyvtár által meghirdetett megyei történelemversenyen Farkas Máté, az alsópáhoki Dr. Szántó Imre Általános Iskola végzős tanulója, aki ez évben is a legjobb teljesítményt nyújtotta.

Gyuricza Ferenc

A verseny első három helyezettje, Molnár Péter, Farkas Máté és Spilák Berill, mögöttük felkészítő tanáraik

Fotó: Gyuricza Ferenc

A zalalövői intézmény által meghirdetett Egyetemes és magyar történelem 1301-1700 között című versenyre ebben a tanévben több mint ötvenen neveztek. A diákoknak felvezetésként három fordulóból álló levelezős feladatsort kellett megoldaniuk, majd a legjobb tíz tanuló tegnap délután a helyszínen – ugyancsak írásban, illetve szóban is – bizonyíthatta felkészültségét.

A verseny első három helyezettje, Molnár Péter, Farkas Máté és Spilák Berill, mögöttük felkészítő tanáraik
Fotó: Gyuricza Ferenc

A megmérettetés szóbeli részére a versenyzőknek prezentációt kellett készíteniük, amelyet az őriszentpéteri általános iskola pedagógusai, Horváth József és Pátiné Horváth Ilona alkotta zsűri, illetve társaik és felkészítő tanáraik előtt mutathattak be tegnap. A megoldások kapcsán Horváth József elmondta: örömmel látta, hogy a prezentációt igyekeztek helyi aktualitásokkal is színesíteni a diákok; az írásbeli rész pedig ezúttal nagyon nehéz volt, hogy mégis sikerült a diákoknak jól teljesíteniük, az a tudásuk magas színvonaláról árulkodott.

Az összesített eredmény alapján első helyen szinte hibátlan teljesítménnyel végzett Farkas Máté (felkészítő tanára Horváth Matild), második lett Molnár Péter (Zalalövői Általános Iskola, Herczeg Imre), a harmadik helyen pedig Spilák Berill (Liszt Ferenc Általános Iskola, Zalaegerszeg, Horváth Erzsébet) végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában