szavazategyenlőség

2020.01.21. 07:00

Bírósági döntés miatt választanak újból polgármestert Pötrétén

A Pécsi Ítélőtábla döntése alapján kialakult szavazategyenlőség miatt tartanak vasárnap újból polgármester-választást a Zala megyei Pötrétén.

MTI

Ökormányzati választás 2019

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Baloghné Andel Zsuzsanna, a felsőrajki közös önkormányzati hivatalhoz tartozó település jegyzője az MTI megkeresésére hétfőn elmondta: tavaly október 13-án mindössze egy szavazatnyi volt a különbség a településen indult két független polgármester-jelölt között, de az alulmaradt aspiráns jogorvoslati kérelmet nyújtott be egy vitatott érvényességű szavazólap miatt.

A területi választási bizottság a helyi döntéssel értett egyet, ezért a jelölt ismét jogorvoslati kérelemmel élt. Beadványa alapján a Pécsi Ítélőtábla arra a döntésre jutott, hogy a helyben érvénytelennek nyilvánított szavazólap mégis érvényesnek tekinthető, így 84-84 vokssal szavazategyenlőség alakult ki.

A jegyző jelezte: a most vasárnapi voksoláson ugyanaz a két független jelölt, Gáspár Károly és Pintér Tamás méreti meg magát. A településen összesen 259 választópolgár szerepel a nyilvántartásban.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában