kétkeréken

2020.01.13. 07:00

Biciklis emléktúra Nagykanizsán

Csak 117 nap van vissza a Giro d’Italia magyarországi rajtjáig, ezért a Teker Egyesület tegnap az olasz kerékpársport egyik fenegyereke, Marco Pantani emlékére kerékpártúrát indított.

BB

Az országúti kerékpárosok ikonja, Pantani 1998-ban egy éven belül megnyerte a Giro d’Italiát és a Tour de France-t. A 2004-ben 34 évesen tragikus körülmények között elhunyt biciklis ma, január 13-án lenne ötvenéves.

 

A Teker Egyesület, élén Jankovics Ferenccel a Zrínyi utcáról indulva, Gelse, Kilimán és Zalaszabar érintésével 60 kilométert teljesített, amivel az emlékezés mellett a magyarországi Giro d’Italia versenyt népszerűsítette. A társasággal tartott Radics Bálint, a Giro akciócsoport kanizsai vezetője, s elmondta: ez a túra csak a kezdet, a jövőben még többször nyeregbe pattannak, hogy felhívják a lakosok figyelmét a május 11-i időpontra, amikor a kerékpárosverseny Kanizsára ér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában