Közmeghallgatástól pótszilveszterig

2020.01.24. 12:00

A hármas céllal megtartott rendezvényen Hernyék idős lakóit is köszöntötték

Nemrég a település időseit köszöntötték, valamint közmeghallgatást és pótszilveszteri mulatságot is tartottak az alig 80 fős településen.

Korosa Titanilla

Fitos Szilvia alpolgármester, Kovácsné Horváth Anikó jegyző, Bundics Tibor, Molnár Ferencné önkormányzati képviselő, valamint elöl Csizmazia József és Máté Jánosné

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Bundics Tibor polgármester elmondta: a rendezvényen köszöntötték a település legidősebb lakóit. A helyszínen a 91 esztendős Csizmazia Józsefet és a 93 éves Máté Jánosnét, míg a falu legidősebb lakóját, a 96 esztendős Gálos Istvánnét otthonában keresték fel és vitték el neki jókívánságaikat.

A polgármester azt is elmondta, hogy közmeghallgatásra is sor került, ennek a temetőben tervezett fakivágások adtak apropót.

Fitos Szilvia alpolgármester, Kovácsné Horváth Anikó jegyző, Bundics Tibor, Molnár Ferencné önkormányzati képviselő, valamint elöl Csizmazia József és Máté Jánosné Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

– Elöregedtek és ennek kapcsán veszélyessé is váltak a túl nagy fenyőfák a temetőben, ezek kivágásáról döntött az önkormányzat és erről tájékoztattuk a lakosságot is – mondta Bundics Tibor. – A 18 kivágott fát újakkal pótoljuk.

Az idei tervekről is beszélt a település vezetője. Eszerint a Csömödér és Hernyék közti útszakaszon 2 kilométer hosszban végeztetnek majd el padkajavítást mindkét oldalon, ezzel évekkel meghosszabbítva az út élettartamát. Emellett tervezik a művelődési ház külső felújítását is, tető- és nyílászárók cseréjével, valamint az épület külső színezésével. Hasonló munkálatok elvégzésével újul majd meg a tűzoltó szertár is, mely szerszámtárolóként is funkcionál.

A több céllal megtartott rendezvény vacsorával és mulatsággal ért véget, több mint 50 helyi lakos részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában