Nem okozott személyi sérülést

2019.12.10. 15:40

Újra áll az eltört keszthelyi karácsonyfa

Törzsénél megrepedt és kidőlt Keszthely karácsonyfája kedden délelőtt.

Keszey Ágnes

Fotó: ZH

A fa felállítását és díszítését végző Gazdasági Ellátó Szervezet kommunikációs munkatársa, Sarkadi Szilvia érdeklődésünkre elmondta, hogy fenyőket minden évben a Fő téren az aljzatba beépített, több köbméteres betontömbben lévő, 22 centiméter átmérőjű, vastag falú vascsőbe helyezik el. A csőben másfél méteres hosszúságban nyúlik le a fa. Ez szakemberek szerint elegendő statikai szilárdságot biztosít. Azt is felidézte, hogy amikor a fát kivágták eredeti helyéről és a tartóba befaragták, a törzsön semmilyen betegséget, az éptől való szerkezeti eltérést, gyengeséget nem tapasztaltak. A kedd délelőtti szélben azonban a törzs megrepedt és eltört, melynek következtében a fa eldőlt.

Fotó: ZH

A baleset nem okozott személyi sérülést és anyagi kárt. A GESZ munkatársai kedd kora délutánra visszahelyezték a karácsonyfát: a törzséből 2,5 métert visszavágtak és acélsodrony kötéllel is stabilizálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában