Szépségverseny

2019.12.22. 20:00

Tündérszépek 2020: Lili rengeteg élménnyel gazdagodott a felkészítő táborban

A több mint 700 nevezővel induló Tündérszépek 2020 regionális mezőnyéből a szakmai zsűri döntése alapján Tótpeti Lili képviseli Zala megyét az országos döntőben. A mezőny első, badacsonytomaji felkészítő táborának élményeiről mesélt a 18 éves kanizsai gimnazista.

Benedek Bálint

Tótpeti Lili

A badacsonytomaji Hotel Bonvino Wine & Spa adott helyet a három napos felkészítő tábornak, mely Lilinek kifejezetten tetszett. A lányokat Kocsis Korinna mentor és húszfős stáb várta. Az első néhány óra főleg ismerkedéssel telt, ahol az ország különféle pontjairól érkezett szépségek igyekeztek összecsiszolódni. Továbbá az indulók átfogó képet kaphattak a verseny menetéről, a felkészítés állomásairól, s az országos döntő időpontjáról.

- Majd Béres Alexandra a Diéta és Fitnesz magazin szakmai tanácsadója lépett a terembe, aki táplálkozási útmutatóval is szolgált, s felvázolta, hogy milyen édességeket kerüljünk az ünnepek alatt – folytatta Lili. – Ezután alaposan átmozgatott és jól kiizzasztott bennünket. Főleg saját testsúlyos edzésekkel igyekezett rábírni bennünket a sportra. Közben pedig hasznos tanácsokat adott, hogy miként formálhatjuk nőiesre a testünket az elkövetkezendő egy hónapban. Persze azt leszögezte, hogy ennyi idő alatt szinte lehetetlen nagy, drasztikus változást elérni, viszont a szálkásításban és az alak tónusosabbá tételében elérhetünk változásokat. Ha az étkezést és a rendszeres mozgást megfelelően kombináljuk, akkor a karácsony után is elégedetten nézhetünk a tükörbe.

Tótpeti Lili

Lili, a Bács-Kiskun megyei Csordás Cintiával, a Csongrád megyét képviselő Tápai Dórával és Békés megyei Szeles Brigittával került egy szobába. A kanizsai lány szerint hamar megtalálták a közös hangot, hiszen az első nap végén együtt pihentek a wellnesz részlegen.

- A következő nap indult aztán az igazi kaland – fogalmazott a kanizsai szépség. – Korai kelés után gyors reggeli, majd szakemberekkel gyakoroltuk a kommunikációt, ezután pedig ruhapróbán vettünk részt. A stáb tagjai elkészítették a sminkünket, a hajunkat, amit egy rendkívül jó hangulatú fotózás követett, élveztem, ahogy fújják a hajamat a szélgéppel. Örültem, mert a fényképész nagyon elégedett volt a munkámmal, valahogy ráéreztem miként kell pózolni az optika előtt. Kocsis Korinna igyekezett minden lányra ugyanúgy figyelni, például engem az estélyi kiválasztásánál ötletekkel látott el.

Tótpeti Lilinek talán az utolsó nap tetszett a legjobban, akkor tanulták a színpadi mozgást. Ekkor az egyik zenei televíziós tehetségkutató műsorból ismert koreográfus látogatta meg a mezőnyt. Mutatott néhány egyszerűbb mozdulatot, s kértek a lányoktól egy úgynevezett „catwalk” járást, vagyis úgy kellett vonulni, mintha egy kifutón lettek volna.

- Szólt a zene, kettesével indultunk, s olyan felszabdultan, vidáman, könnyedén és lazán lépkedtem, hogy a vetélytársaimtól hatalmas tapsot kaptam – mosolygott Lili. – Azt mondták legalább olyan látványos volt, mintha az amerikai R&B énekesnő, Beyoncé Knowles lépett volna a színpadra.

A decemberi táborral még nem ért véget a lányok felkészítése, január végén ismét elvonulnak két napra, hogy a második tábort záró, a televízió által is sugárzott döntőn mindenki tökéletesen teljesíthessen. A tét óriási: 2020 Tündérszépek egyéves autóhasználatot kap, amelyet a Mercedes-Benz Hovány budaörsi világelső újgenerációs autókomplexuma biztosít, emellett egzotikus utazások, nagy értékű vásárlási utalványok, mobiltelefonok és modellszerződés is vár a legszebbekre. A döntő közönségszavazás január 2-án indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában