Ellenségeink tisztelete

2019.12.27. 07:00

Tanuljuk meg követni Jézust!

Tanuljuk meg követni Jézus Krisztust, valamint Szent István első vértanú példáját, és tanuljuk meg tisztelni ellenségeinket!

Horváth-Balogh Attila

Varga László: Kevesen vannak, akik meghozzák a személyes döntést… Fotó: Szakony Attila

Ezt Varga László kaposvári megyés püspök mondta prédikációjában csütörtökön – a püspök atya mutatta be a nagykanizsai Jézus Szíve templomban karácsony másnapján, Szent István első vértanú ünnepén a kilences és a fél 11-es szentmisét. István az apostolok által megválasztott hét diakónus egyike volt, akit a főtanács elé állítottak, akárcsak Jézust, és ugyanazokkal a vádakkal illették. Végül az első vértanút – aki úgy tett tanúságot hite mellett, hogy közben az üldözőiért is tudott imádkozni – megkövezték.

Varga László: Kevesen vannak, akik meghozzák a személyes döntést… Fotó: Szakony Attila

– Megbocsátani ellenségeinknek és szeretni őket, ez kényes kérdés volt Jézus korában és kényes kérdés ma is – mondta Varga László.

– Ha többet szeretnénk a puszta vallásgyakorlásnál, a lelkünk megnyugtatásánál, akkor el kell döntenünk, hogy valóban követni akarjuk-e István vértanút és Jézus Krisztust. Mert sokan imádkoznak Jézushoz, de csak nagyon kevesen vannak, akik nem érik be az imával, hanem meghozzák a személyes döntést, és ténylegesen, az életpéldájukkal is követik őt és tanítását – tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában