Morzsi, az örömforrás

2019.12.04. 07:00

Öt intézményt segít a Göcsej Kutya Klub terápiás csapata

Idén októbertől jövő nyárig ingyenes kutyás foglalkozások zajlanak öt intézményben, köszönhetően annak, hogy a zalaegerszegi Göcsej Kutya Klub terápiás csapata félmillió forint támogatást nyert a MOL Gyermekgyógyító Program élmény- és művészetterápiás pályázatán.

Magyar Hajnalka

A gyerekek üdvözlik Morzsit a gyermek- és ifjúságpszichiátriai gondozó nyílt napján

Fotó: © Katona Tibor

Az öt intézményben – autista védőotthon Boncodfölde, gyermek- és ifjúságpszichiátriai gondozó Zalaegerszeg, Szivárvány-iskola Nagykanizsa, III. Béla szakközépiskola Szentgotthárd, Kis utcai óvoda Zalaegerszeg – a klub egy-egy tagja tart foglalkozásokat vizsgázott kutyájával.

A gyerekek üdvözlik Morzsit a gyermek- és ifjúságpszichiátriai gondozó nyílt napján

A Göcsej Kutya Klub terápiás csapata hat éve tart vizsgázott kutyákkal foglalkozásokat, amelyek köre és célcsoportja egyre bővül, sikeres pályázataik révén. Eddig főként pedagógiai tartalmú állatasszisztált foglalkozásokat szervezett a klub, mostantól azonban, a Gyermekgyógyító Program támogatása révén felcsatlakozott a terápiás vonulat is – osztotta meg velünk Kis-Kádi Kató, a klub alelnöke. Öt intézményt érintő, június végéig tartó terápiás foglalkozássorozatukban 3-18 éves gyerekek számára kínálnak esélyt a szorongások oldására, az érzelmi deficit ledolgozására, vagy épp az önfeledt, élménydús együttlétre.

Kedden az öt helyszín egyikén, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház gyermek- és ifjúságpszichiátriai gondozójában tartottak nyílt foglalkozást. A programon dr. Babrik Zsuzsanna pszichiáter, Vágvölgyi Attiláné terápiás kutya felvezető, valamint Morzsi, a lefegyverző kisugárzású pulikeverék jóvoltából nyerhettünk bepillantást tevékenységükbe.

Dr. Babrik Zsuzsanna (jobbról) és Vágvölgyi Attiláné, Ildikó a foglalkozáson
Fotó: Katona Tibor

Dr. Babrik Zsuzsanna elmondta, a klubbal való együttműködésüknek köszönhetően másfél éve zajlik náluk állatasszisztált csoportterápia. Elsősorban szorongással küzdő gyerekeknél alkalmazzák, a magabiztosság erősítésére. Mindvégig Morzsi és Ildikó volt a partnerük, akik a támogatott program indulását megelőzően teljesen önkéntes alapon nyújtottak segítséget és élményt.

Morzsi és vegyészmérnök végzettségű gazdája Pákáról érkezett, a kutyát a Bogáncs állatmenhelyről vette magához Vágvölgyi Attiláné. Miután megismerte kitűnő kapcsolatteremtő képességét és egyéni báját, elvégezték a terápiás képzést. A foglalkozások mindkettejük, s persze a résztvevők számára is bőséges örömforrást jelentenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában