Emeletes szaunavilág

2019.12.20. 07:00

Közel félmilliárd forintból fejlesztették a Zalakarosi Fürdőt

Csütörtökön avatták fel a Zalakarosi Fürdő újonnan megépült szaunavilágát, amely nagyban hozzájárul a fürdővendégek még színvonalasabb kiszolgálásához.

Horváth-Balogh Attila

Az avatóünnepségen a szalagot (balról) Szabadics Attila, Novák Ferenc, dr. Sifter Rózsa, Ruzsics Ferenc, Juhász Szabolcs és Cziráki László vágta át Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Az ország egyik legjobb szaunavilága

A fürdő legújabb fejlesztése – ahogy az avatáson Novák Ferenc polgármester kijelentette – az ország egyik legjobb szaunavilága, amely összesen közel bruttó 450 millió forintból valósult meg. A beruházáshoz a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy Turisztikai Program keretében nyújtott 100 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást.

Az ünnepségen elsőként dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Kormányhivatal vezetője mondott beszédet. Hangsúlyozta: mi, zalaiak méltán lehetünk büszkék a zalakarosi fürdőre, mely az egész megye kiemelkedő értéke, s nemcsak Magyarországon, hanem a közép-európai régióban is kiemelkedő turisztikai célpont.

– A kormány fontosnak tartja, hogy a turisztikai érdeklődés ne csak Budapestet célozza, hanem a Balaton, a borvidékek és a termálkincsről híres fürdőhelyek is bekerüljenek a turisták kedvelt úti céljai közé – jelentette ki dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott. – A nagy hagyományokkal bíró fürdőváros, Zalakaros már régóta fent van hazánk turisztikai térképén. A fejlődés dinamikus és a fürdő munkatársai, valamint a városvezetés elhivatottsága okán joggal bízhatunk abban, hogy ez még hosszú ideig így is marad.

Az avatóünnepségen a szalagot (balról) Szabadics Attila, Novák Ferenc, dr. Sifter Rózsa, Ruzsics Ferenc, Juhász Szabolcs és Cziráki László vágta át Fotó: Szakony Attila

Ruzsics Ferenc, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke szintén méltatta az önkormányzatnál és a fürdőnél folyó ambiciózus munkát, majd Novák Ferenc polgármester lépett a mikrofonhoz, s rámutatott: a jövő sikere azon múlik, hogy a Zalakarosi Fürdő és a település fejlesztései tudják-e egymást erősíteni. A szándék ez, ennek jegyében épültek például kerékpárutak, került sor kerékpárosversenyekre – jövőre részt vesznek a Giro d’Italia körversenyben is – és több mint másfél milliárd forintból hamarosan elindul az új gyógyhelyi városközpont kialakítása is.

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusszakmai igazgatója arról beszélt: a tavalyi rekordév után – amikor 15,5 millió turistát és 40 milliónál is több vendégéjszakát regisztráltak Magyarországon – 2019-et még jobb adatokkal zárhatják, a hazai turizmus várhatóan ismét rekordot dönt.

Közel 200 vendéget tud fogadni az új épület

Ezt követően Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója ismertette a fejlesztés részleteit. Közölte: a szaunavilág két szinten valósult meg, az új épület közel 200 vendég fogadására alkalmas. Az emeleten gőzkabin, aromabioszauna, élményzuhanyok kaptak helyet és egy infra­pihenőteret is kialakítottak. Az alsó szinten pedig jakuzzik, hideg és meleg vizes merülőmedencék, továbbá egy közel 60 férőhelyes szauna készült, ahol szaunaceremóniákat tartanak majd.

A kivitelező Szabadics Zrt. nevében Szabadics Attila alelnök jelentette készre a beruházást, az új komplexumra Hella Ferenc református lelkész és dr. Háda László katolikus plébános kérte Isten áldását. Végül sor került az ünnepélyes szalagátvágásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában