Megmérettetés

2019.12.12. 10:00

Idegen nyelvi versenyt rendeztek Nagykanizsán

A Kőrösi-iskola adott otthont szerdán a területi nyelvi verseny szóbeli fordulójának. A megmérettetésen az egy hónappal ezelőtti írásbeli viadalon legjobban szerepelő 5–8. osztályos diákok vettek részt.

Benedek Bálint

Perényi Tamás, a Péterfy-iskola 6. osztályos tanulója tételt húz. A vizsgáztató Kiss Katalin (balról) és Járnecz Edina

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A Német Nemzetiségi Önkormányzat és egy tankönyvkiadó által támogatott, harmadik alkalommal megtartott verseny megnyitóján Smolcz Frigyes intézményvezető köszöntötte az angol és német nyelvből versenyző felsősöket. Elmondta: a Kőrösi volt az első olyan iskola a városban, ahol az orosz után németül tanulhattak a diákok. Hozzátette: kifejezetten fontos számukra a nyelvoktatás, hiszen erre a tudásra manapság az élet minden területén nagy szükségük van a fiataloknak.

Perényi Tamás, a Péterfy-iskola 6. osztályos tanulója tételt húz. A vizsgáztató Kiss Katalin (balról) és Járnecz Edina Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Az 5–6. évfolyamosok feladatai között könnyebb témák szerepeltek, főleg az életvitelükről faggatták őket a pedagógusok – fogalmazott Orbán Viktorné szervező, szaktanár. – Az idősebbeknek már országismereti, történelmi és az egészséges életmóddal kapcsolatos témákat is adtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában