a nagy találkozás

2019.12.02. 09:00

Először találkoztak a Gutorföldéről elszármazottak

Mintegy 60-an érkeztek meg a település művelődési házába szombaton az első alkalommal megrendezett elszármazottak találkozójára.

Korosa Titanilla

Rudas Ferenc, Somogyi István, Nyakas István polgármester és Horváth Tibor Fotó: Korosa Titanilla

A főként a közösségi oldalon meghirdetett esemény híre nagyon sok Gutorföldén született elszármazotthoz eljutott. Nyakas István polgármester elmondta: sokan érkeztek a rendezvényre, és az eseménnyel hagyományt kívánnak teremteni, remélik, hogy minél többen bekapcsolódnak majd.

Rudas Ferenc, Somogyi István, Nyakas István polgármester és Horváth
Tibor Fotó: Korosa Titanilla

– Régi tervünk valósult meg a találkozóval – említette a polgármester. – Gutorfölde nagy település volt, ma is körülbelül ezren élnek itt, és az elszármazottak közül sokan figyelemmel követik a falu eseményeit. Tartják a kapcsolatot egymással, ami a jó közösségi és kulturális életnek is köszönhető. Gyakoriak az osztálytalálkozók, azokon és ma is sok szép emléket idéztünk fel.

Több generáció képviselői gyűltek össze a hétvégi programra, ahol be is mutatkoztak a résztvevők, hogy mindenki közelebbről megismerje a másikat.

Érkeztek vendégek a megye több településéről, a közeli Tófejről, Zalaegerszegről, de Budapestről és külföldről is. A megjelenteket színes kulturális műsorral várták a helyiek.

Háromfős társaság érkezett a közeli Bocföldéről: Horváth Tibor, Somogyi István és Rudas Ferenc már évtizedekkel ezelőtt a Zalaegerszeg környéki településre költözött, mint mondták, a város és az ottani munkahelyük közelsége miatt. Hozzátették: szívesen járnak vissza Gutorföldére, akár szőlőt művelni, akár a remek közösségi programokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában