fogyatékkal élők világnapja

2019.12.04. 08:00

Egy toleránsabb társadalom kialakulásáért

A helyi Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ és a Móricz Zsigmond Egységes Gyógy­pedagógiai Módszertani Intézmény közösen szervezett ünnepséget tegnap a fogyatékkal élők világnapja alkalmából.

Korosa Titanilla

A Móricz-iskolához tartozó Mosolyka óvoda csoportjába járó gyerekek is bemutatkoztak az ünnepségen Fotó: Korosa Titanilla

A szereplőket, vendégeket, résztvevőket Pozsonec-Csoma Veronika, a foglalkoztató központ vezetője köszöntötte, majd Horváth László, a város polgármestere szólt az egybegyűltekhez és nyitotta meg a rendezvényt.

A Móricz-iskolához tartozó Mosolyka óvoda csoportjába járó gyerekek
is bemutatkoztak az ünnepségen Fotó: Korosa Titanilla

Pozsonec-Csoma Veronika a programról elmondta, hogy ezzel és a hasonló ünnepségekkel kívánnak hozzájárulni ahhoz a folyamathoz, amelynek a végén majd egy akadálymentes, a fogyatékosságot elfogadó, toleráns társadalom alakul ki. Mint mondta: nincs külön világ az épek és a fogyatékossággal élők számára, valamennyiünknek ugyanabban kell élnünk emberségben, békességben. Majd köszöntötte azokat, akik segítenek a sérült embereknek az akadályokat leküzdeni és közelebb kerülni a fentebb is megfogalmazott célhoz, miszerint a mai gyerekek elfogadó felnőttekké váljanak.

A köszöntők után több intézmény is műsort adott, felléptek a szervező Móricz-iskola diákjai két produkcióval, a lenti és a lendvai foglalkoztató központ gondozottjai, mellettük színpadra léptek a Mesevár Óvoda nagycsoportosai és a művészeti iskola zenész növendékei. A rendezvény közös énekléssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában