Köszönet a segítségért

2019.12.23. 07:00

Díjátadó Nagykanizsán és Letenyén a megyei roma nemzetiségi napon

Pénteken este mindkét településen díjkiosztóval egybekötött roma nemzetiségi napot tartottak.

SZZS, BB

A kanizsai kitüntettek az elnökkel. Balról: Kanász János, Teleki Lászlóné, Teleki László, Dalnoki József és Lendvai Ferenc Fotó: Benedek Bálint

A Zala Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat Letenyén tartotta péntek este a megyei roma nemzetiségi napot, melyen elsőként Orsós Vendel elnök köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: nehéz munka hárul a nemzetiségi önkormányzatra és a roma civil szervezetekre. Állami normatívából, feladatalapú támogatásból, valamint pályázatokból próbálják fenntartani magukat, emellett sokan önzetlenül segítik őket. A rendezvénnyel a támogatók munkáját köszönik meg. Az esten Farkas Szilárd, Letenye polgármestere, Karsai Péter, a város roma nemzetiségi önkormányzatának elnöke, Orsós Tibor korábbi megyei elnök és Vajda László, a megyegyűlés nemzetiségi bizottságának volt elnöke is beszédet mondott.

Vajda László hangsúlyozta: a roma nemzetiségi önkormányzatok a német és a horvát nemzetiségekkel való szorosabb együttműködést szorgalmazzák. Az ünnepségen kitüntetéseket is átadtak azoknak, akik önzetlenül és elhivatottan segítik a roma szervezeteket és a nehéz sorsú embereket. Idén Farkas Szilárd, Karsai Péter, Dolmányos Szilárd, Orsós Tibor, Kalányos József és Kummer József kapott díjat.

A letenyei kitüntetettek és a díjátadók. Első sor (b-j): Farkas Szilárd, Karsai Péter, Orsós Tibor, Kummer József; második sor: Horváth Attila, Vajda László, Orsós Vendel, Bogdán Zoltán, Dömötör Csaba, Kalányos József és Dolmányos Szilárd Fotó: Szabó Zsófia

Nagykanizsán az egyik hotelben tartotta pénteken a helyi roma nemzetiségi önkormányzat a 25. Roma nemzetiségi napot. A szervezők nevében Teleki László elnök köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: hálás azért, hogy a város önkormányzati képviselői a szívükön viselik a romák sorsát. A nemzetiségi önkormányzat az elmúlt negyedszázadban sok területen igyekezett segíteni, de a jövő több feladatot ró rájuk. Fiataljaik közül többen muzsikálnak és a tanulásban is jeleskednek. Hozzátette, az összes gyerek képzése elengedhetetlen, minden segítséget meg kell adni a fejlődésükhöz.

A kanizsai kitüntettek az elnökkel. Balról: Kanász János, Teleki Lászlóné,
Teleki László, Dalnoki József és Lendvai Ferenc Fotó: Benedek Bálint

Az önkormányzat munkájának támogatásáért elismerésben részesült Dalnoki József vállalkozó, Lendvai Ferenc, a roma nemzetiségi önkormányzat korábbi elnöke, Kanász János, Surd polgármestere, Teleki Lászlóné, a roma nemzetiségi önkormányzat korábbi elnökhelyettese. Beszédet mondott Balogh László polgármester, Lendvai Ferenc volt elnök és dr. Fodor Csaba, a város önkormányzati képviselője, tanácsnoka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában