Díjazott példaemberek

2019.12.13. 11:30

Civilek támogatóit és kiemelkedő civileket is elismertek Nagykanizsán

Civil közösségeket támogató cégek képviselőit és kiemelkedő teljesítményt nyújtó civil személyeket, közösségeket díjaztak szerdán a Halis-könyvtárban megrendezett Köszönet napja keretében.

Benedek Bálint

A díjazottak és az egyesület képviselői. Elöl (balról): Filák Tünde, Kepéné Bocskor Edina, Szabadicsné Madaras Katalin, Kustán Bernadett, dr. Némethné dr. Ignácz Andrea. Hátul: Lengyák István, Gerencsér Gergő Tamás, Szabadics Attila, Marketti Zsombor, Kardos Ferenc és Budavölgyi Kálmán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A szervező Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület soros elnöke, Lengyák István nyitotta meg a rendezvényt, aki emlékeztetett: olyan embereket ismernek el, akik a szívükkel is látnak. Nyitottak a világra, és minden erejükkel tenni igyekeznek embertársaikért, támogatva őket.

Az ünnepség résztvevőit Balogh László polgármester is köszöntötte. Mint elmondta: civillé lenni, polgárrá válni, közösséget építeni egy sokszor önző világban komoly, teljes embert követelő feladat, vagy még pontosabban fogalmazva, hivatás. Akik kötelezettségei­ken túl tesznek azért, hogy nekünk mindannyiunknak szebb és jobb életünk legyen. A kitüntetettek tehát példaemberek, akik a közösségteremtő és -formáló erejüket a jövőben is a város, illetve az itt élők érdekében végzik.

A díjazottak és az egyesület képviselői. Elöl (balról): Filák Tünde, Kepéné Bocskor Edina, Szabadicsné Madaras Katalin, Kustán Bernadett, dr. Némethné dr. Ignácz Andrea. Hátul: Lengyák István, Gerencsér Gergő Tamás, Szabadics Attila, Marketti Zsombor, Kardos Ferenc és Budavölgyi Kálmán Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Ezt követően Budavölgyi Kálmán, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület ügyvezető elnöke lépett a mikrofonhoz, aki beszédében hangsúlyozta: a civil kerekasztal vezetőivel 2007-ben úgy gondolták, létrehoznak egy programot, melynek keretében egy napra fényárba helyezik a térségi civil és vállalkozói szféra kiemelkedő teljesítményt nyújtó képviselőit, egyben színteret nyújtanak a szektorok közti párbeszédre.

Két kanizsai vállalkozásnak adtak át Arany Fokozatú Támogató címet

– Büszkék lehetünk az Alig-Vár jótékonysági gyermektáborra, mely a saját magunk által kidolgozott rendszer alapján, támogatók révén egy-egy nyáron 20-25 hátrányos helyzetű gyermeket juttat valódi élményhez – folytatta. – Két kanizsai vállalkozás több mint egy évtizedes bőkezű támogatását Arany Fokozatú Támogató cím adományozásával köszönjük meg. A Király gyógyszertár képviselőjének, dr. Némethné dr. Ignácz Andreának s a Kustán és Társai Villamossági Kft. képviselőjének, Kustán Bernadettnek jár a kiérdemelt oklevél.

A Kanizsai Fiatalok Közösségének ünnepi műsora után a civilek elismerésére került sor. A civilek szponzora a Hotel Karos SPA közössége lett, mecénása Szabadicsné Madaras Katalin és Szabadics Attila, önkéntese Kepéné Bocskor Edina, fiatalja Gerencsér Gergő Tamás, közössége a Völgy Alapítvány Lehetőségek Klubháza Nagykanizsa, az év civil embere pedig Kardos Ferenc. Utóbbi könyvtárigazgató-helyettes a díjazottak nevében mondott pohárköszöntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában