Avatás

2019.11.05. 12:00

Új gyártóüzem a kanizsai ipari parkban

Közel ötszáz embernek ad munkát az a takarítógép-gyártó cég, amelynek legújabb gyártóegységét avatták tegnap a dél-zalai városban.

Szabó Zsófia

Soeren Pap Tolstrup szenior ügyvezető, Hans Henrik Lund elnök-vezérigazgató, Kalocsai Norbert, a magyarországi gyártás ügyvezető igazgatója és Jesper Terndrup Madsen ügyvezető alelnök Fotó: SZA/Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A Nilfisk Production Kft. kanizsai üzemében 32 ezer négyzetméteren gyártanak ipari takarítógépeket. Az avatóünnepségen Kalocsai Norbert, a magyarországi termelés ügyvezető igazgatója mondott elsőként beszédet, melyben jelezte: korábban kis, helyi üzemként működött a cég, amely mára regionális szinten az egyik legmeghatározóbb gyárrá nőtte ki magát.

– Nagykanizsán napjainkban a legnagyobb munkáltatók közt tartanak számon bennünket, mintegy 480 munkatárssal dolgozunk – közölte Kalocsai Norbert, kiemelve: a cég számára fontos a társadalmi szerepvállalás. Közösségi munkák révén óvodáknak és a helyi állatmenhelynek is segítettek.

Soeren Pap Tolstrup szenior ügyvezető, Hans Henrik Lund elnök-vezérigazgató, Kalocsai Norbert, a magyarországi gyártás ügyvezető igazgatója és Jesper Terndrup Madsen ügyvezető alelnök Fotó: SZA/Zalai Hírlap

Ezt követően Soeren Pap Tolstrup, a globális termelés szenior ügyvezető igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Úgy fogalmazott: a kanizsai üzem létrejöttét kétéves folyamat előzte meg, mindez pedig egy kiváló csapat közös munkájának az érdeme.

Hans Henrik Lund vezérigazgató, ügyvezető elnök beszédében rámutatott: jelentős esemény a cég életében a legnagyobb gyár avatása. Azért a dél-zalai városban építették meg a csarnokot, mert az emberek lojalitása, szakértelme nyomós érv volt. Hangsúlyozta: kiváló munkát végeztek mindannyian, akiknek köszönhetően megépült az üzem. Olyan munkahelyet szeretnének létrehozni a dolgozóknak, ahol jó környezetben, oldott légkörben végezhetik a feladatukat.

Az avatóünnepségen részt vett Kirsten Geland, Dánia magyarországi nagykövete is, aki bemutatta a dán székhelyű vállalatot, egyúttal hangsúlyozta azt is: kiemelt figyelmet fordít a cég a kiváló minőségű munkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában