Termet is szentelnek majd a költő-tanárnak

2019.11.20. 08:00

Pék Pálra emlékeztek Nagykanizsán

Rendhagyó irodalomórát tartottak kedden a dr. Mező Ferenc Gimnázium és Szakképző Iskolában.

Szabó Zsófia

Balogh László polgármester, Májer Anita intézményvezető és Tarnóczky Attila nyugalmazott tanár egy Pék Pál-kötettel

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Az intézmény néhai tanárára, a 2008-ban elhunyt kanizsai költőre, Pék Pálra emlékeztek, nosztalgikus történetek révén. Kardos Ferenc, a Halis könyvtár igazgatóhelyettese jelezte: Pék Pál emlékének ápolásával olyan értelmiségi létformát szeretnének bemutatni a jövő generációnak, ami a diákok kötődését erősíti Kanizsához.

Balogh László polgármester, Májer Anita intézményvezető és Tarnóczky Attila nyugalmazott tanár egy Pék Pál-kötettel Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

Májer Anita intézményvezető hangsúlyozta: megbecsült és elhivatott tanára volt Pék Pál a dr. Mező-gimnáziumnak. A költő-tanár karizmatikus személyiségével, munkásságával sok emléket hagyott maga után. Szellemi hagyatékát méltó módon ápolják. A jövőben iskolai emléktermet is létrehoznak a tiszteletére.

A rendhagyó tanórán részt vett Balogh László polgármester, Keresztesi Tímea, Pék Pál diákja és Tarnóczky Attila is. A nyugalmazott tanár, helytörténész több éven át kollégája volt a néhai pedagógusnak, aki – mint Tarnóczky Attila elmondta – nyitott, barátságos ember volt, ám ugyanennyire zárkózott is. Nagy műveltséggel rendelkezett, és nem csak az irodalomban, de az élet minden területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában