Öregdiákok

2019.11.24. 07:00

Negyven és harminc éve végzett hallgatók találkozója a BGE zalaegerszegi kampuszán

Kerek évfordulós évfolyamtalálkozó zajlott szombaton a BGE zalaegerszegi gazdálkodási karának Innovációs és Tudásközpontjában.

Magyar Hajnalka

Fotók: Magyar Hajnalka/Zalai Hírlap

Az alumni, vagyis öregdiák találkozókat 2011-ben indították el, az intézmény karrá válásának alkalmából. Azóta hagyomány, hogy az egykori hallgatók összegyűlnek a diploma átvételének kerek évfordulóján. Most, a 9. találkozón a 40 és 30 éve diplomázóknak nyílt módjuk arra, hogy találkozzanak egymással és egykori oktatóikkal.

Fotók: Magyar Hajnalka/Zalai Hírlap

 

Mintegy hetven öregdiák és húsz tanár vett részt a programon, amelynek kezdetén megemlékeztek az elhunyt oktatókról és hallgatókról.

Ezt követően a rendezvényt levezető Lambertné Katona Mónika kiemelt projektigazgató felolvasta prof. dr. Heidrich Balázs rektor üdvözlő sorait. Több köszöntő következett még, a város nevében például dr. Vadvári Tibor alpolgármester, a 30 éve végzettek képviseletében pedig Monostori János mondott beszédet. A 40 éve végzetteknek díszoklevéllel köszönték meg szakmai helytállásukat, amivel öregbítették iskolájuk hírét, a 30 éve végzettek tiszteletére pedig nosztalgiatablót avattak, ami felidézte és megörökítette a diákévek emlékezetes pillanatait.

Felköszöntötték a kerek születésnapos tanárokat is, majd kötetlen „fogadóórák” következtek, s csoporttalálkozók zajlottak a Tudásközpont termeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában