Zalai kincskereső

2019.11.02. 11:00

Mit keresnek Zala kockák Békésben?

Hogy kerülhetett a zalai sütikülönlegesség az ország keleti végében fekvő Békéscsabára? A történet a Zala Megyei Önkormányzat által 2018-ban általános és középiskolásoknak kiírt „Zalai kincskereső” versennyel kezdődött.

ZH

A 387-es szám szerencsét hozott a „Zala kockáknak”, hisz bekerültek a különdíjazottak közé Fotó: ZH

Ezen a megmérettetésen nyert jogot a zalaegerszegi Eötvös-iskola „Zala kocka” csapata, hogy a megyei döntőn részt vegyen, írja a Zalai Hírlapnak küldött beszámolójában Standi Gyuláné. Lentiben a Zrínyi-gimnázium „Caloszolcse” csapatával közösen állhattak a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. S a megyei önkormányzat és a Zobori Kalandpark jóvoltából három napot töltöttek a diákok Zalaszabarban. A Kárpát-medencei hungarikum vetélkedő döntőjét Balatongyörökön tartotta az Agrárminisztérium.

A 387-es szám szerencsét hozott a „Zala kockáknak”, hisz bekerültek
a különdíjazottak közé Fotó: ZH

A zrínyisek a 3., az Eötvös-iskola az 5. helyen végzett, és elnyerte a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének különdíját. Ez egy meghívást tartalmazott 2019. október 24-re, a Csabai Kolbászfesztiválra, az általános iskolások ifjúsági kolbászgyúró versenyére. A fiúknak „gyúrni” kellett a megmérettetésre, hisz a receptről, fűszerekről, eszközökről, dekorációról a csapatnak kellett gondoskodni.

Több mint 400, négy gyermekből és egy felnőtt segítőből álló csapat mérte össze tudását. Szűk 2 óra állt rendelkezésre az 5 kiló hús feldolgozására, a kolbászkülönlegességek elkészítésére. A 387-es szám szerencsét hozott a „Zala kockáknak”, hisz bekerültek a különdíjasok közé. Az életre szóló élményeket Déri Soma, Belső Szabolcs, Tóth Péter, Veilinger Ádám, szüleik és felkészítőjük, Standi Gyuláné, a Hungarikum Szövetség alelnöke, Prohászka Béla és a megyei közgyűlés alelnöke, Pácsonyi Imre támogatásának köszönhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában