Felkarolják az ifjakat

2019.11.21. 14:00

Konferencia zajlott le a fiatal vállalkozók hetének égisze alatt Zalaegerszegen

Ezekben a napokban zajlik a fiatal vállalkozók hete, hazánk legnagyobb e kört érintő rendezvénye.

Magyar Hajnalka

Lambertné Katona Mónika, Balaicz Zoltán (középen) és Böjte Sándor két érdeklődő vállalkozó, Benczi Ferenc (balról) és Tuboly Zoltán társaságában

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Nemzetközi akció

A program túlmutat az országhatárokon, november 18-tól a világ közel 140 országában rendeznek induló vállalkozásokat felkaroló rendezvényeket. A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) már 12. alkalommal kapcsolódott be a nemzetközi akcióba.

Ennek apropóján zajlott tegnap konferencia a BGE megyeszékhelyi Innovációs és Tudásközpontjában. Ezen környékbeli és budapesti előadók osztották meg tapasztalataikat és gondolataikat a sikeres vállalkozás titkairól, a kommunikációs stratégiákról, a gazdaságpolitikáról, továbbá a fiataloknak szóló pályázati lehetőségekről is értesülhettek az érintett résztvevők.

Lambertné Katona Mónika, Balaicz Zoltán (középen) és Böjte Sándor két érdeklődő vállalkozó, Benczi Ferenc (balról) és Tuboly Zoltán társaságában Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Közös program

A FIVOSZ, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja közös programjára olyan 16 és 40 év közötti vállalkozókat hívtak meg, akik vagy most vágnak bele a cégalapításba, vagy a már felépített rendszer továbblendítéséhez keresnek fogódzókat. A megjelentek közt akadt telekommunikációban utazó szakember, családi mezőgazdasági vállalkozást vivő fiatalember, de olyan is, akit a tájékozódás igénye, a személyes érdeklődés vezetett el a fórumra.

A programot Böjte Sándor önkormányzati képviselő, a FIVOSZ regionális elnöke vezette, utalva az előzményekre: Zala már 4. alkalommal kapcsolódott be a fiatal vállalkozók hete programjába. Köszöntőt Balaicz Zoltán polgármester mondott, kiemelve a vállalkozókat segítő klubok, szervezetek fontosságát. Mint mondta, a FIVOSZ feladata kettős: segítenie kell pályára állni a tapasztalatok nélküli, kezdő vállalkozókat, másfelől szerepe lehet a generációváltás olajozottabbá tételében is. Utóbbi a rendszerváltás után életre hívott vállalkozásokban vált égetően aktuálissá, s a megoldás nem mindig kézenfekvő.

A házigazdákat Lambertné Katona Mónika kiemelt projektigazgató képviselte, aki bemutatta a Tudásközpontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában