Kié lesz a közönségdíj?

2019.11.06. 07:00

Hamarosan átadják a zalai Príma-díjakat

November 17-én adják át az idei Zalai Príma Díjakat Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban. A mintául szolgáló rendezvénysorozatot és a Prima Primissima Díjat Demján Sándor, a Vállalkozók Országos Szövetségének egykori elnöke indította el több mint 18 éve.

Hajdu Péter

Az esemény nagy társadalmi elismertséget vívott ki az országban az elmúlt időszakban. A zalai rendezvényről Doucha Ferenc, a VOSZ Zala Megyei Szervezetének elnöke és Vaski János megyei társelnök tájékoztatott. Elmondták, hogy a gazdaság szereplői úgy gondolják, e rohanó világban és a gazdasági eredményekért folytatott küzdelemben nagyobb figyelmet kell fordítani a hazai szellemiség legjobbjaira, és szükség van a díj által kifejezett elismerésre Zala megye kulturális életében is.

A tudományban, az oktatásban, a különféle művészetekben, a sportban és egyéb területeken kiemelkedő teljesítményt nyújtók elismerése immár hagyományosnak mondható megyénkben is.

A Zalai Príma Díjra a megyében működő vállalkozók javaslatai alapján a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által felállított szervezőbizottság tíz kategóriában állított egy-egy jelöltet, akik közül háromnak adják át a Zalai Príma Díjat és a vele járó 1-1 millió forintos jutalmat. Rajtuk kívül ketten különdíjat kapnak. Erről a megye különböző részeinek vállalkozóiból álló kuratórium dönt.

Az idei díjátadó gála november 17-én 18 órakor kezdődik a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, ahol a közönséget neves művészek szórakoztatják majd. A rendezvényt Mága Zoltán hegedűművész és együttesének koncertje zárja.

A tíz jelölt közül egy közönségdíjat kap, ezért a jelölteket lapunkban szerdától kezdve röviden bemutatjuk, és azt is közöljük, hogyan lehet szavazni rájuk. Lapunk internetes felületén, a zaol.hu oldalon zajlik majd a szavazás, a részleteket aloldalunkon olvashatják.

Érdemes részt venni a közönségdíjast kiválasztó szavazáson, mert – mint a vállalkozók megyei szövetségének vezetői közölték – a szavazók között egy értékes festményt sorsolnak ki. A gálán a VOSZ megyei szervezőbizottságának döntése alapján hét zalai vállalkozás munkáját oklevéllel ismerik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában