A szabályok januárban lépnek majd életbe

2019.11.29. 13:00

Az új piactérhez új rendeletet is alkottak Lentiben

A vásárokról és piacokról szóló rendeletét is felülvizsgálta a képviselő-testület a legutóbbi soros önkormányzati ülésen.

Korosa Titanilla

Januárig még az inkubátorház előtt működik a piac Fotó: Korosa/Zalai Hírlap

Korábban megírtuk: az önkormányzat pályázatot nyert az autóbusz-állomás melletti piactér megújítására. Cél a helyi termelők piacra jutásának segítése, a meglévő piaci terület korszerűsítése, az árusítás feltételeinek bővítése, a meglévő fedett elárusító építménnyel megegyező nagyságú létesítmény építése, valamint 15 darab, közel 25 négyzetméteres, egységes arculatú, településképbe illeszkedő, korszerű, fix árusítópavilon kialakítása, illetve 16 darab mobil árusítóhely beszerzése. A felújítás során a piactéren hulladéktároló sziget, térbútorok kaptak helyet, zöldterületeket és térköves parkolókat is kialakítottak. A beruházás megvalósulásával az önkormányzat fenntartásában működő piac esztétikus, modern, a kor követelményeinek megfelelő árusítási területté vált.

A piactér átalakítása miatt célszerűvé vált egy erre vonatkozó új rendeletet alkotnia az önkormányzatnak, s a helyi termelői piac működésére vonatkozó jelenlegi szabályzatot hatályon kívül helyezni.

Januárig még az inkubátorház előtt működik a piac Fotó: Korosa/Zalai Hírlap

A jövő év januárjától érvényes új rendelet tartalmazza egyebek mellett, hogy a piac­helyek iránti írásbeli kérelmeket a polgármester átruházott hatáskörben, az önkormányzat képviselő-testületének rendelkezése alapján bírálja el. Beépítették a bérleti szerződést kötő kereskedőkkel szemben a kéthavi bérleti díjnak megfelelő összegű biztosíték fizetésének kötelezettségét is, tekintettel arra, hogy esetleges károkozás, illetve bérleti díj fizetésének elmulasztása esetén legyen biztosíték az önkormányzat számára. Szigorították a bérleti díjat nem fizetőkkel szembeni szankciót. Eszerint a renitensek szerződését az önkormányzat fizetési felszólítás nélkül, azonnal felmondhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában