A Halgazdálkodási Zrt. konferenciát tartott

2019.11.15. 12:00

A törpeharcsa nem való a Balatonba

A halgazdálkodással, a horgászattal és annak szabályozásával, valamint horgászturisztikai kérdésekkel is foglalkoztak a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tegnap megrendezett konferenciáján.

A két díjazott, Márta Béla (balról) és Bertalan Ferenc, középen Szári Zsolt Fotó: Keszey Ágnes

Nyitányként Szári Zsolt vezérigazgató idézte fel a cég elmúlt évben elvégzett feladatait és mutatta be az eredményeket. A Balatoni Limnológiai Intézet kutatója, dr. Czeglédi István a tóban nemkívánatos halról, a törpeharcsáról és az ellene való küzdelemről szólt, majd Újhelyi Gábor mutatta be a Magyar Országos Horgász Szövetség HORINFO rendszerét, mellyel – sok más lehetőség mellett – a pecások meg tudják váltani a horgász­engedélyt.

A két díjazott, Márta Béla (balról) és Bertalan Ferenc, középen Szári
Zsolt Fotó: Keszey Ágnes

A rendezvényen átadták a Balatoni Horgászatért életműdíjat. Nagy Gábor horgászati ágazatvezető a balatoni horgászturizmusról szólt, majd Havranek Mihály horgászati igazgató a szabályszegési statisztikáról. A konferencia témáira visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában