Az egykori és a jelenlegi dolgozók

2019.11.12. 11:00

A rendhagyó találkozón búcsúztatták a nyugdíjba vonuló fogszakorvost is Iharosberényben

Az Iharosberényi Körzeti Általános Iskola egykori és jelenlegi dolgozói adtak randevút egymásnak nemrég az intézményben.

Horváth-Balogh Attila

A régi és az új dolgozók a sportcsarnok bejárata előtt, a kép jobb szélén a doktornő Fotó: ZH Archívum

Tóth Andrásné nyugdíjas iskolatitkár már régóta tervezte, hogy összehívja volt kollégáit egy közös megbeszélésre, vendéglátásra.

Sok munkáját siker koronázta, hiszen szinte minden volt és jelenlegi dolgozó elfogadta az invitálást. A rendezvényen részt vett Ledniczky Miklós Jánosné, az IKÁZ Gyermekeiért Alapítvány kuratóriumának elnöke is, aki 5 évig dolgozott az intézményben. A helyszínen, a sportcsarnokban először Tóth Andrásné, mindenki Mártija szólt néhány szót, majd Balogh Beáta tanárnő és Ledniczky Miklósné saját verssel és kis ajándékkal köszönték meg a sok munkát, a szervezést. A rendezvénynek volt még egy fontos vendége: Dr. Laklia Mária fogorvos, aki több mint 40 éven át szolgálta a felnőtt betegeket, illetve az iskolafogászat révén a fiatalokat is. Mivel nyugdíjba vonul, munkáját az iskola részéről szintén Balogh Beáta és Ledniczky Miklós Jánosné köszönte meg.

A régi és az új dolgozók a sportcsarnok bejárata előtt, a kép jobb szélén a doktornő Fotó: ZH Archívum

bővelkedett számomra. Ekkor kaptam meg a fogorvosi diplomámat a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Majd ezt követően az esküvőm után elfoglaltam a fogorvosi állásomat Iharosberényben. Negyven éven át jártam továbbképzésekre, az új fogászati eljárásokat és anyagokat szívesen alkalmaztam betegeim nagy örömére. Minden egyes beteg problémájának megoldása újabb és újabb kihívás volt számomra. Az óvodás és iskolás gyerekeknek igyekeztem érdekes, instruáló és motiváló felvilágosító előadásokat tartani. Nehéz, de szép hivatás, szolgálat volt az enyém, mindig úgy éreztem, hogy az emberek szeretnek. Többször hívtak többfelé dolgozni, de én maradtam – s mindig mellettem voltak a családom tagjai és a betegeim – értékelte az elmúlt 40 évet a doktornő. A rendezvény jól sikerült és a szervezők reményei szerint hagyománnyá válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában