A szívsebészet új fejlődési pályán

2019.10.26. 11:30

Zalai vállalkozóknak hála, 4,5 millióért vásárolhatott eszközöket a megyei kórház

Nyolc zalai vállalkozó támogatásának köszönhetően 4,5 millió forint értékben vásárolhatott minimál invazív műtétekhez szükséges eszközöket a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészeti osztálya.

Magyar Hajnalka

Az asztal körül az adományozó vállalkozók, illetve a kórház és az osztály vezetője. Az előtérben a bemutatott műszerek

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az adományt, ami lehetővé teszi, hogy a mellkas feltárása nélkül, kis vágáson keresztül operálják a szívet, tegnap adták át jelképesen. Dr. Halász Gabriella főigazgató elmondta, a dr. Rashed Aref által vezetett osztály új fejlődési pályára lépett. A szívsebészet dolgozói saját elhatározásukból új műtéti technikákat sajátítottak el, s a kórház és az osztály vezetése közös szakmai célként tűzte ki a minimál invazív műtétek számának növelését. E koncepció megvalósítását segíti a nyolc vállalkozó – Balogh Rudolf, Bóbics Antal, Düh Sándor, Kozma Tibor, Mileji József, Németh László, Pálfi László, Varga Csaba – gesztusa.

Az asztal körül az adományozó vállalkozók, illetve a kórház és az osztály vezetője. Az előtérben a bemutatott műszerek Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A felajánlók nevében Pálfi László elmondta, három éve betegként került kapcsolatba az osztállyal és dr. Rashed Areffel. Megismerve törekvéseiket vállalkozó ismerőseit is arra buzdította, támogassák a szívsebészetet. E műszerátadó csak az első állomás, folytatást terveznek. Bóbics Antal ehhez csatlakozva kifejtette, pályája során mindig nagyra értékelte a szakmai hitelességet és az innovatív szellemet, az osztályvezető személye számára mindkettőre garancia.

Végül dr. Rashed Aref bemutatta az új, kis műtéti vágást lehetővé tevő eszközöket, s szólt törekvéseikről, melyekről a későbbiekben részletesebben is beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában