Tapasztalatcserére jöttek Zalába

2019.10.17. 07:00

Zágráb környéki igazgatók jártak a tótszerdahelyi iskolában

Harminc zágrábi és Zágráb környéki iskolaigazgatót látott vendégül szerdán a tótszerdahelyi Zrínyi Katarina Általános Iskola.

Horváth-Balogh Attila

Trojkó Zsolt (az első sorban, középen) a horvátországi vendégekkel Fotó: Horváth-Balogh Attila

Trojkó Zsolt, a házigazda iskola igazgatója lapunknak elmondta: először tavaly látogattak el hozzájuk horvátországi iskolaigazgatók, akkor csak öten. A tapasztalatcserét a draskoveci általános iskola tótszerdahelyi születésű igazgatónője szervezte meg.

– Szerteágazó kapcsolataink vannak az anyaországi oktatási intézményekkel, hiszen horvát nemzetiségi iskola vagyunk – bocsátotta előre Trojkó Zsolt. – A draskoveci intézmény a testvériskolánk, ennek vezetője szervezte ide azokat a kollégákat, akikkel ő kapcsolatban áll. Az idei már a második alkalom, hogy a hozzánk érkező iskolaigazgatók megtekintik az intézményünket, s a tanítványaink tartanak nekik előadást az iskolánkról, a névadó Zrínyi Katarináról, illetve bemutatjuk nekik, hogyan őrizzük a horvátság hagyományait. Diákjaink néptánccal, népzenével és tamburával lépnek a vendégek elé.

Trojkó Zsolt (az első sorban, középen) a horvátországi vendégekkel Fotó: Horváth-Balogh Attila

Trojkó Zsolt jelezte: azt remélik a horvátországi kollégák látogatásától, hogy tovább bővülhetnek az anyaországi kapcsolataik.

– Büszkék vagyunk a Zadari Egyetemmel kiépített, közel 20 éves együttműködésre, melynek keretében épp a múlt héten járt nálunk 16 végzős pedagógushallgató, akik itt teljesítették tanítási gyakorlatukat – mondta végül az igazgató.

A horvát vendégek a tótszerdahelyi program után nagykanizsai városnézésen vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában