Olasz ízek kavalkádja

2019.10.26. 10:00

Rendhagyó tanóra Kanizsán: mégpedig a tészta világnapja alkalmából

Az olasz nyelvet fakultációban tanuló, illetve az itáliai gasztronómia iránt érdeklődő diákok számára tartott rendhagyó olasznyelv-órát a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry Szakiskolájának tankonyháján Vlaszák Andrea.

Horváth-Balogh Attila

Balról: Sergio Viti és Fernando Martignano figyeli, ahogy Vlaszák Andrea az egyik tanulót, Heckenberger Boglárkát instruálja

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A tegnapi alkalom immár a harmadik, mellyel Vlaszák Andrea olasznyelv-tanár, az iskola idegen nyelvi munkaközösségének vezetője a gyerekeket az itáliai konyha rejtelmeibe avatta be a World Pasta Day, azaz a tészta világnapja apropóján.

Balról: Sergio Viti és Fernando Martignano figyeli, ahogy Vlaszák Andrea az egyik tanulót, Heckenberger Boglárkát instruálja Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A tanárnő elmondta, hogy a gyerekek többféle tradicionális olasz tésztaételt készítettek, melyeket végül jóízűen el is fogyasztottak. Az asztalokra többek közt a nálunk is közismert spaghetti alla carbonara, a fokhagymás, erős paprikás spaghetti aglio olio peperon­cino, valamint rukkolás, pecorino sajtos tészta került.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével az olasz kereskedelmi kamara magyarországi kirendeltségének vezetőhelyettese, Fernando Martignano és egy olasz étterem séfje, Sergio Viti is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában