„az ország legbiztonságosabb desztinációja lett”

2019.10.04. 07:00

Ötvenöt kamerából álló térfigyelőrendszert építettek ki Hévízen

Közel 90 millió forintos saját forrásból 55 kamerából álló térfigyelőrendszert építtetett ki az önkormányzat a fürdővárosban, amely ezzel „az ország legbiztonságosabb desztinációja lett”.

Varga Lívia

Manninger Jenő, dr. Sifter Rózsa és Papp Gábor a térfigyelő kamerarendszer élő képét nézi a közterület-felügyelet városházi irodájában

Forrás: Zala Hírlap

Fotó: Varga Lívia

Minderről dr. Sipos Gyula megyei rendőrfőkapitány beszélt a rendszer tegnapi ünnepélyes átadóján, kiemelve: Hévíz eddig is a rendőrség kiemelt figyelme közepette élhette hétköznapjait.

– Ma Zala az ország egyik legbiztonságosabb megyéje, és feltett szándékunk, hogy a legbiztonságosabbak közt is a legjobb legyen – emelte ki a főkapitány, hozzátéve: a biztonság nemcsak a lakosság, hanem a nemzetgazdasági fejlesztések terén is fontos, befektetést segítő körülmény.

Manninger Jenő, dr. Sifter Rózsa és Papp Gábor a térfigyelő kamerarendszer élő képét nézi a közterület-felügyelet városházi irodájában Fotó: Varga Lívia / Zala Hírlap

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője leszögezte: a biztonság a turizmus területén ugyancsak elengedhetetlen, „öröm, hogy Hévíz ebben is az élen jár, s a fejlesztés révén a jó adatok tovább javulhatnak”.

A kamerarendszer kiépítése újabb példa arra, hogy a hévízi városvezetés odafigyel az itt élőkre és az idelátogatókra – erről már dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a Zala megyei védelmi bizottság elnöke beszélt.

– Hévíz turisztikai szempontból hazánk egyik legjelentősebb városa, ahol elengedhetetlen a részletekre való minőségi odafigyelés – folytatta dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, megjegyezve: Magyarországon ma a béke, a rend, a magyar emberek biztonsága a legfontosabb közösségi értékek között szerepel, s a polgárok bíznak és bízhatnak a rendőrökben, a tűzoltókban, a polgárőrökben.

A frekventált hévízi közterületeken, csomópontokon elhelyezett, és a rendőrőrsre, valamint a közterület-felügyeletre bekötött 55 kamera közt van fix és mozgatható, a város közigazgatási területére érkező utak „belépési pontjain” pedig rendszámfelismerő kamerákat helyeztek el, tájékoztatott Papp Gábor polgármester, kiemelve: a rendszer a város fejlődésével párhuzamosan bővíthető.

– Az infravetős kamerák éjszaka is értékelhető képeket adnak – folytatta a városvezető, aki szólt arról is, hogy a rögzített felvételeket 5 nap után törlik, csak az eljárás alá vont eseményeket őrzik meg.

– Hévízre jelenleg a világ mintegy félszáz országából érkeznek a vendégek, akik számára elsődleges a biztonság, így a fejlesztés gazdasági és marketingszempontból is fontos a város számára – szögezte le a polgármester. A rendszer, mutatott rá Papp Gábor, a közbiztonság mellett a közlekedési rendet is hivatott fenntartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában