Túra az ősbükkösbe

2019.10.25. 16:00

Minden őszre új útvonalat keresnek a házigazdák Tormaföldén

Idén ősszel 13. alkalommal indult túra a faluból a vétyemi ősbükkösbe.

Korosa Titanilla

A túrázók bejárták Tormafölde környékét. Jobbra Tüske Balázs

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Ligeti László

Tüske Balázs szervezőtől megtudtuk: több mint 130 túrázó teljesítette a 23 kilométeres távot, benne 550 méter szintemelkedéssel. A Szent János-hegyi Tuboly Pincében gyülekező társaságot reggel étellel és meleg itallal fogadták a rendezvény házigazdái.

A túrázók bejárták Tormafölde környékét. Jobbra Tüske Balázs
Fotó: Ligeti László / Zalai Hírlap

– A cél minden évben az ősbükkös, de az oda vezető útvonal mindig más, így közben megismerjük a környék erdeit, szőlőhegyeit is – mondta Tüske Balázs. – A szervezés baráti alapon, önkéntesen és profitmentesen zajlik. A lényeg a közösségépítés és a természeti szépségek bemutatása. Nagy gondot fordítunk az útvonalak bejárására, új utak felfedezésére. Ezért is vesszük az irányt még térképen sem jelzett útvonalak, ösvények felé, amerre egy idegen túrázó nem biztos, hogy egyedül elindulna.

Idén jártak a vörcsöki szőlőhegyen is, ahol Pál Zoltán látta vendégül a túrázókat pincéjében. Majd a Borovics Vendégház érintésével jutottak el az ősbükkösbe, ahol Németh Ferenc hegedűművész klasszikus dallamokat játszva szerzett még nagyobb élményt a csapatnak. A zárást a Tuboly Pincében bőséges vacsora és kiváló borok jelentették.

– A jövő évi túrát október 17-re tervezzük, az útvonal még nem ismert – mondta zárásként Tüske Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában