Letették az esküt is

2019.10.24. 08:00

Megtartotta alakuló ülését a lenti testület

Kedden tartotta alakuló ülését az új önkormányzati képviselő-testület a településen.

Korosa Titanilla

A lenti testület. Hátsó sor: Kiss Tamás, Czigány Ádám, Drávecz Gyula, Vatali Ferenc. Elöl Héra József, dr. Fekete Zoltán, Gáspár Lívia, Horváth László, Ferenczi Róbert

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében rendezett ülés kezdetén dr. Bagladi Zsolt, a helyi választási bizottság elnöke ismertette az október 13-án magas részvétel mellett lezajlott önkormányzati választás eredményeit. Elhangzott, hogy a harmadik ciklusát kezdő Horváth László (Fidesz–KDNP) polgármester egyedüli indulóként nyerte el a tisztséget, mellette a pártszövetség 8 önkormányzati képviselője került be a testületbe a szavazatok alapján. Ezután sor került a képviselők és a polgármester eskütételére, illetve a megbízólevelek átvételére.

A lenti testület. Hátsó sor: Kiss Tamás, Czigány Ádám, Drávecz Gyula, Vatali Ferenc. Elöl Héra József, dr. Fekete Zoltán, Gáspár Lívia, Horváth László, Ferenczi Róbert Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az újonnan felálló testület tagjai döntöttek az alpolgármester személyéről, a tisztséget, ahogy az előző ciklusban, úgy a következő öt évben is Drávecz Gyula, az Arany-iskola pedagógusa tölti be társadalmi megbízatású vezetőként.

Megválasztották a testület állandó bizottságainak önkormányzati képviselő tagjait is. A pénzügyi és városfejlesztési bizottság elnöke Ferenczi Róbert lett, tagjai Czigány Ádám és Héra József. A kulturális és ügyrendi bizottság élére Gáspár Lívia került, mellette Kiss Tamás és Vatali Ferenc kapott helyet. Az egészségügyi és szociális bizottságot dr. Fekete Zoltán vezeti majd, tagjai Kiss Tamás és Héra József.

A képviselő-testület továbbá szavazott a polgármester és alpolgármester illetményéről és költségtérítéséről is. Horváth László havi illetménye bruttó 598.300 forint, mellé 89.745 forint költségtérítés jár. Drávecz Gyula tiszteletdíja 269.235 forint, amit 40.385 forint költségtérítés egészít ki havonta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában