Maradjon a lendület

2019.10.10. 07:00

Óriási összeggel emelte a kormány a kanizsai sport- és rendezvényközpont építésére szánt pénzt

A kormány 6 milliárd forinttal megemelte a Kanizsa Centrum Bevásárlóközpont mellé tervezett sport- és rendezvényközpont megépítésére eredetileg szánt 8,8 milliárd forintos keretösszeget, így rendelkezésre áll a kivitelezéshez szükséges pénz.

Horváth-Balogh Attila

A sportcsarnok helyén Gyopáros Alpár Ádám, Cseresnyés Péter, Balogh László humán bizottsági elnök és Dénes Sándor vöröstölgy-csemetét ültetett el Fotó: Gergely Szilárd

Az ugyancsak a Modern Városok Program révén megújuló ferences kolostor korszerűsítésére tervezett 4 milliárd forintot a megnövekedett építőanyag-, illetve bérköltségek okán szintén kiegészíti a kormány, hogy mennyivel, még nem tudni, az intézkedés már csak aláírásra vár. Többek közt ez is elhangzott a „Lendületben Nagykanizsa” címmel a Medgyaszay Házban tegnap lezajlott szakmai fórumon, melyen részt vett Gyopáros Alpár Ádám, Modern Települések Fejlesztésért felelős kormánybiztos is. A folytatást

A fórum vendégeinek Dénes Sándor polgármester elmondta: a 3000 fős befogadóképességű sport- és rendezvénycsarnok kivitelezése úgy kapott most már zöld utat, hogy a szükséges forrás is rendelkezésre áll. Utalt rá: a tervezés során nagy hangsúlyt kapott a törekvés, hogy az új komplexum alacsony költséggel legyen működtethető.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő előrebocsátotta: bár nem akar aktuálpolitikai kérdéseket feszegetni, mégis beszélni kell arról: Nagykanizsán az elmúlt időszakban 63 milliárd forintból valósultak meg fejlesztések – fontos, hogy ez a lendület ne akadjon meg a vasárnapi önkormányzati választás után.

A sportcsarnok helyén Gyopáros Alpár Ádám, Cseresnyés Péter, Balogh László humán bizottsági elnök és Dénes Sándor vöröstölgy-csemetét ültetett el Fotó: Gergely Szilárd

Gyopáros Alpár Ádám arról számolt be, hogy Nagykanizsán a Modern Városok Program megvalósítása jó ütemben halad, mert a település már a támogatási összeg 60 százalékát lehívta.

Elhangzott: a harmadik nagyberuházás, a sportuszoda kivitelezése a közbeszerzés szakaszában van, és folyik az ipari park bővítése is. Ezt követően Rodekné Hederics Erika, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője bemutatta a sportcsarnok és a kolostor terveit, végül a leendő csarnok helyén Gyopáros Alpár Ádám, Cseresnyés Péter, Balogh László humán bizottsági elnök és Dénes Sándor szimbolikus jelentőségű vöröstölgy-csemetét ültetett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában